Κολοκύθα… 50 κιλών και 1,5 μέτρου στον Ασκό του Λαγκαδά

Κολοκύθα… 50 κιλών και 1,5 μέτρου στον Ασκό του Λαγκαδά

Σκηνικό από… τη Σταχτοπούτα στον Ασκό Θεσσαλονίκης με μια υπερμεγέθη κολοκύθα που φύτρωσε στο μποστάνι κατοίκου της περιοχής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lagadas.net όταν ο συνταξιούχος της περιοχής προμηθεύτηκε σπόρο από την Ορεστιάδα ούτε μπορούσε να φανταστεί ότι η κολοκύθα που θα φύτρωνε θα ξεπερνούσε τα 50 κιλά σε βάρος και το ενάμιση μέτρο σε διάμετρο.

«Η κολοκυθιά ήθελε μόνο νερό καθημερινά, είναι βιολογική αφού ούτε την ράντισα ούτε της έριξα ποτέ λίπασμα» αναφέρει ο… ιδιοκτήτης.

Όπως ήταν λογικό επρόκειτο για το… highlight του χωριού και έτσι η τεράστια κολοκύθα μεταφέρθηκε στο παραδοσιακό καφενείο της περιοχής για να τη δουν οι κάτοικοι και να τη θαυμάσουν, ενώ αναμένεται να αποτελέσει και υλικό για πρώτης τάξεως εδέσματα αφού θα κοπεί και θα μοιραστεί στις νοικοκυρές του χωριού για να φτιάξουν τις παραδοσιακές κολοκυθόπιτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ ο διαγωνισμός για τη μεγαλύτερη κολοκύθα είναι κάτι συνηθισμένο, αφού τέτοιου είδους κολοκύθες καλλιεργούνται κυρίως για διαγωνισμούς και για διακοσμητικούς λόγους.

in.gt