Κοινή πρωτοβουλία από Θεσσαλονικείς ευρωβουλευτές για τον χωροταξικό σχεδιασμό της Κ. Μακεδονίας

Κοινή πρωτοβουλία από Θεσσαλονικείς ευρωβουλευτές για τον χωροταξικό σχεδιασμό της Κ. Μακεδονίας

Κοινή πρωτοβουλία για το θέμα της κυοφορούμενης τροποποίησης του περιφερειακού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού της Κεντρικής Μακεδονίας ανέλαβαν οι προερχόμενοι από τη Θεσσαλονίκη ευρωβουλευτές Θόδωρος Ζαγοράκης, Εύα Καϊλή, Μαρία Σπυράκη και Κώστας Χρυσόγονος.

Με κοινή επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, οι τέσσερις ευρωβουλευτές μεταφέρουν, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, “την ανησυχία εκπροσώπων ενώσεων πολιτών και επιχειρήσεων που εδρεύουν στην περιοχή ότι η προβλεπόμενη υποχρεωτική μετεγκατάσταση παραγωγικών μονάδων ακόμη και χαμηλής όχλησης μπορεί να έχει ως συνέπεια τη σταδιακή παύση λειτουργίας τους και την απώλεια μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας”.

Οι τέσσερις ευρωβουλευτές επισημαίνουν ακόμα ότι “πέρα από την κοινωνική διάσταση του ζητήματος, δεν αποκλείεται από την τροποποίηση του χωροταξικού σχεδιασμού να προκύψουν και απαιτήσεις αποζημιώσεως από τους θιγομένους, με βάση το άρθρο 1 του πρώτου πρωτοκόλλου ΕΣΔΑ και ζητούν να εξευρεθεί λύση ευρείας κοινωνικής αποδοχής στα πλαίσια της εθνικής και ευρωπαϊκής έννομης τάξης επ? ωφελεία δημόσιου συμφέροντος”.