Κοζάνη: Αγόραζε τα καλώδια που έκλεβε υπάλληλος της ΔΕΗ από ορυχείο

Κοζάνη: Αγόραζε τα καλώδια που έκλεβε υπάλληλος της ΔΕΗ από ορυχείο

Ένας 51χρονος κλεπταποδόχος από την Κοζάνη συνελήφθη από την Ασφάλεια, σε συνέχεια της υπόθεσης του 54χρονου υπάλληλου της ΔΕΗ που εκμεταλλευόμενος τη θέση του, επί οκτώ χρόνια, έκλεβε καλώδια χαλκού από ορυχείο της επιχείρησης.

Σε αποθήκη του συλληφθέντος 51χρονου, κατόπιν έρευνας, βρέθηκαν, καλώδια χαλκού συνολικού βάρους ενός κιλού και τέσσερις λαμπτήρες αλογόνου φωτισμού δρόμου, τα οποία του είχε πουλήσει ο 54χρονος δυο ημέρες πριν συλληφθεί, ενώ μέσα στο σπίτι του καλώδια χαλκού συνολικού βάρους 157 κιλών τα οποία του είχε παραδώσει ο δράστης εδώ και δυο χρόνια!

Όλα τα κλοπιμαία αποδόθηκαν σε υπεύθυνο της ΔΕΗ, ενώ ο 51χρονος αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης των κλοπών κατηγορείται για την λεηλασία του ορυχείου, που είχε ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2010! Μάλιστα, στον χώρο εργασίας και το σπίτι του είχαν βρεθεί κλεμμένα καλώδια χαλκού συνολικού βάρους 427 κιλών.