«Κλείδωσε» η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

«Κλείδωσε» η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Τελικά η συνάντηση θα γίνει και μάλιστα “κλείδωσε” όπως έγινε γνωστό. Ο λόγος για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πουαναμένεται να συναντηθεί στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Την είδηση επιβεβαίωσαν κυβερνητικές πηγές. Όπως έγινε γνωστό, το τετ-α-τετ των δύο πολιτικών έχει οριστεί για την Πέμπτη στις 14:30.

Η συνάντηση θεωρείται σημαντική καθώς μεταξύ των θεμάτων αναμένεται να τεθεί από τον πρωθυπουργό και το θέμα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Τζανακόπουλος είχε δηλώσει ότι η απόφαση για τη συνάντηση αναμενόταν σήμερα. Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος μεταξύ Τσίπρα και Ερντογάν, οι δύο άνδρες είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν, ωστόσο, δεν είχε κλείσει κάποιο συγκεκριμένο ραντεβού.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο κ. Τζανακόπουλος αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός έχει ως «πρώτιστη προτεραιότητά του το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία εδώ και τέσσερις μήνες».

Υπογράμμισε δε, ότι «το ζήτημα θα τεθεί σε όλες τις παρεμβάσεις και όλες τις συναντήσεις του πρωθυπουργού, ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση για την απελευθέρωσή τους».