Κι ο Α. Γεωργιάδης στο «χορό» των αποχωρήσεων απο την προανακτική για τη Novartis

Κι ο Α. Γεωργιάδης στο «χορό» των αποχωρήσεων απο την προανακτική για τη Novartis

Και ο Αδωνις Γεωργιάδης “γυρνάει την πλάτη” στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis. “Στην γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κ. Τσίπρας εγώ δεν πρόκειται να συμμετάσχω, αρνούμαι να παραστώ στην Επιτροπή σας προς έκφραση γνώμης ως προς την αρμοδιότητά σας” τονίζει σε επιστολή του προς το προεδρείο της προανακριτικής.

Την ίδια στιγμή ανακοίνωση-απάντηση στην επιστολή του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξέδωσε ο Πρόεδρος της προανακριτικής για τη Novartis Θ. Δρίτσας. Στην ανακοίνωση τονίζει ότι  Επιτροπή μας δεν επιδίδεται σε “κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις” και σε καμία περίπτωση, η λειτουργία της, δε συνιστά “έναν ακόμη κρίκο”, σε καμιά ουσιαστική συγκάλυψη και σε καμία σκευωρία.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής με επιστολές τους προς την προανακριτική έχουν κάνει γνωστό πως δεν θα προσέλθουν σε ακρόαση εκτός από τον πρώην Πρωθυπουργό, ο Έλληνας Επίτροπος στην ΕΕ Δ. Αβραμόπουλος και οι πρώην υπουργοί Α. Λοβέρδος και Α. Λυκουρέντζος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Θ. Δρίτσα:

Παρέλαβα την από 22 Μαρτίου 2018 επιστολή σας, με την οποία ενημερώνετε ότι δεν προτίθεστε να παραστείτε στη Συνεδρίαση της Επιτροπής μας, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, όπως έχετε προσκληθεί, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής. Σας ενημερώνω, ότι η επιστολή σας έλαβε αρ. πρωτ. εισερχομένων εγγράφων 15/22.03.2018.

Υπερασπιζόμενος το έργο της Επιτροπής κατ’ εντολή της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και την τιμή και την αξιοπρέπεια, τόσο τη δική μου όσο και των μελών της Επιτροπής, οφείλω να επισημάνω, ότι η Επιτροπή μας δεν επιδίδεται σε “κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις” και σε καμία περίπτωση, η λειτουργία της, δε συνιστά “έναν ακόμη κρίκο”, σε καμιά ουσιαστική συγκάλυψη και σε καμία σκευωρία. Επιπρόσθετα, οφείλω να επισημάνω, ότι μεταξύ πολλών εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών, ούτε εμένα, ούτε τα άλλα μέλη της Επιτροπής, είναι δόκιμο να μας συμπεριλαμβάνετε στον ισχυρισμό σας “γνωστή σε όλους”, όταν αναφέρεστε   -απολύτως αβάσιμα κατά την κρίση μας- σε “Σκευωρία η οποία οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία”.

Συμφωνώ, με το αυτονόητο δικαίωμά σας να προσέλθετε ενώπιον της Επιτροπής για παροχή εξηγήσεων, κατά το Άρθρο 156 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής, σε επόμενο χρόνο και σε περίπτωση που η Επιτροπή λάβει τελική απόφαση επί του θέματος της αρμοδιότητας, εφόσον θεωρήσει εαυτή αρμόδια. Το δικαίωμά σας αυτό, αναφέρεται άλλωστε και κατοχυρώνεται σαφέστατα, στην πρόταση την οποία κατέθεσαν 11 βουλευτές-μέλη της Επιτροπής και η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή, στην 5η συνεδρίασή της, την Τρίτη 20/03/2018.

Τέλος, είμαι βέβαιος, ότι κατανοείτε την υποχρέωσή μου να δώσω κι εγώ αυτήν την επιστολή στη δημοσιότητα κι αυτό θα κάνω.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής

Θοδωρής Δρίτσας