“Κινητικότητα” στο θέμα των 8 Τούρκων και των 2 αξιωματικών δείχνουν οι δηλώσεις Ερντογάν και οι “καλές προθέσεις”!

“Κινητικότητα” στο θέμα των 8 Τούρκων και των 2 αξιωματικών δείχνουν οι δηλώσεις Ερντογάν και οι “καλές προθέσεις”!

«Ο Τσίπρας ενεργεί με καλή πίστη και υπάρχει η διάθεση να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να καλύψουμε την απόσταση», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με τη Χουριέτ και συνέχισε: «Μιλήσαμε ακόμη και για τις στρατιωτικές σχέσεις, αλλά και για τις επενδύσεις Τούρκων στην Ελλάδα».

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  αναφέρθηκε sτη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά το ταξίδι της επιστροφής του από τις Βρυξέλλες στην Άγκυρα, σημειώνοντας πως έγινε σε καλή ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο συμφώνησαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό να αντιμετωπίσουν με καλή πρόθεση το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για τους οποίους ο Ερντογάν είπε ότι παραβίασαν τα σύνορα.

«Ο Τσίπρας γνωρίζει πόσο αποφασιστικά δίνουμε τη μάχη κατά των Γκιουλενιστών. Του εξήγησα για το θέμα της έκδοσης των 8 που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα και εκείνος έμεινε στο θέμα των 2 που παραβίασαν τα σύνορα. Συμφωνήσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια με καλή πρόθεση για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, μία δήλωση που όπως φαίνεται δείχνει ότι θα υπάρξει κάποια κινητικότητα.

Τσίπρας και Ερντογάν συζήτησαν ακόμη, σύμφωνα πάντα με τον Τούρκο πρόεδρο, για την αποκατάσταση του Φετιχέ Τζαμί στην Αθήνα, αλλά και για τη Δυτική Θράκη. «Του έθεσα το ζήτημα του μουφτή, ελπίζω ότι ο μουφτής θα εκλέγεται. Μου είπε ότι θα προχωρήσουμε σε ένα νέο σύστημα», είπε ο Ερντογάν.

Ερντογάν και Τσίπρας συζήτησαν ακόμα σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο το θέμα των στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών αλλά και την παρουσία των Τούρκων επενδυτών στην Ελλάδα. Στην ατζέντα βρέθηκε, τέλος, και το Κυπριακό και το πλαίσιο Γκουτιέρες προαναγγέλοντας τόσο νέα συνάντηση του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και των υπουργών Εξωτερικών και των αρχηγών των γενικών επιτελείων των δύο χωρών για να συζητηθούν τα θέματα του Αιγαίου.