Κινηματογραφικού τύπου καταδίωξη λαθροδιακινητή στο Κιλκίς – Συνελήφθη ένας ακόμα

Κινηματογραφικού τύπου καταδίωξη λαθροδιακινητή στο Κιλκίς – Συνελήφθη ένας ακόμα

Δύο άτομα συνελήφθησαν σε σε διαφορετικές περιπτώσεις επειδή μετέφεραν με οχήματα συνολικά 31 αλλοδαπούς στα πλαίσια στοχευμένων ελέγχων στο Κιλκίς για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.

Μάλιστα σε μία από τις δύο περιπτώσεις ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει και ακολούθησε κινηματογραφικού τύπου καταδίωξη για να συλληφθεί.

Συγκεκριμένα:

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), εντοπίστηκε ο 20χρονος να οδηγεί όχημα και στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Όπως διαπιστώθηκε στο εσωτερικό του οχήματος είχε επιβιβάσει συνολικά 18 αλλοδαπούς, με σκοπό να τους μεταφέρει προς την συνοριακή γραμμή, διευκολύνοντας τη μη νόμιμη έξοδο τους από τη χώρα.

 

 

Στη δεύτερη περίπτωση από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας εντοπίστηκε ο 23χρονος να οδηγεί όχημα και να έχει επιβιβάσει 13 αλλοδαπούς, με σκοπό την μεταφορά τους προς την συνοριακή γραμμή, διευκολύνοντας τη μη νόμιμη έξοδο τους από την χώρα.

Τα παραπάνω οχήματα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Οι συλληφθέντες διακινητές με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.