Κινδύνεψε να καεί άνθρωπος από «ξόφαλτση» μολοτοφ που πέταξαν αντιεξουσιαστές – Σώθηκε από αστυνομικούς

Κινδύνεψε να καεί άνθρωπος από «ξόφαλτση» μολοτοφ που πέταξαν αντιεξουσιαστές – Σώθηκε από αστυνομικούς

Λίγο έλειψε να καεί ένας άνθρωπος ζωντανός από μολότοφ που έριξαν αντιεξουσιαστές.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το πέρας της πορείας φοιτητών κατά του νόμου για τα ΑΕΙ και την εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων σε πέντε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Αντιεξουσιαστές, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, έριξαν πλήθος μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Ωστόσο, μία από αυτές έπεσε κατά λάθος σε… σύντροφό τους, διαδηλωτή. Ο άνδρας λαμπάδιασε καθώς πήρε φωτιά το πόδι του, ωστόσο οι άνδρες των ΜΑΤ έσπευσαν και έσβησαν τη φωτιά με αντιπυρική κουβέρτα και τα σώματά τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στο ξενοδοχείο ABC, έξω από την πάνω είσοδο της ΔΕΘ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Μετά το πέρας της σημερινής πορείας στη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκαν επεισόδια από (50) περίπου άτομα κατά αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες και ρίψη μολότοφ.

Κατά τη διάρκεια σύλληψης ενός εκ των ατόμων αυτών, από ρίψη μολότοφ πήρε φωτιά το δεξί του πόδι. Οι άνδρες των ΜΑΤ τον βοήθησαν χρησιμοποιώντας αντιπυρική κουβέρτα και πυροσβεστήρα για να σβήσουν τη φωτιά.

Ο διαδηλωτής συνελήφθη διότι είχε ήδη προβεί σε ρίψη μολότοφ, οδηγήθηκε στον νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε άλλη μολότοφ τύπου κόμπρα και ζευγάρι γάντια. Κατά τη σύλληψη υπέστη εγκαύματα στον αριστερό μηρό άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.