Κινέζοι προσγειώθηκαν στον Όλυμπο…

Κινέζοι προσγειώθηκαν στον Όλυμπο…

Δεκάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο και κυρίως από το Χονγκ Κονγκ βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στον Όλυμπο κάνοντας διακοπές και συνδυάζοντας το αγαπημένο τους άθλημα που δεν είναι άλλο από το Παραπέντε .

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μυθικό βουνό του Ολύμπου αποτελεί το καλύτερο ίσως πεδίο για αυτού του είδους τον εναλλακτικό τουρισμό λόγω της μορφολογίας και των κλιματολογικών συνθηκών που δημιουργούν τα κατάλληλα θερμικά αέρια ρεύματα . Τα σημεία απογείωσης των αθλητών βρίσκονται στα Καλύβια Ολύμπου , στην Καρύα και την Καλλιπέυκη. Η συγκεκριμένη περιοχή θα μπορούσε να παραλληλιστεί με την αντίστοιχο της Χαβάης για τους σερφερ και έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό ως το καλύτερο πεδίο για Παραπέντε στον Κόσμο . Για το 2018 οι αθλητές που θα επισκεφτούν την περιοχή για το Παραπέντε θα ξεπεράσουν τα 5.000 άτομα . Σε όλη την Ευρώπη οι Αθλητές που ασχολούνται με το Παραπέντε ανέρχονται κοντά στο ένα εκατομμύριο ενώ τόσο υπολογίζονται και οι Ασιάτες που ασχολούνται με αυτό το άθλημα .

Τους τουρίστες υποδέχτηκε ο π. Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής ο οποίος δήλωσε: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου .Οι δυνατότητες που έχει το μυθικό βουνό του Ολύμπου είναι τεράστιες . Ο αθλητικός τουρισμός είναι μόνο ένα κομμάτι του . Σαν Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον αθλητικό τουρισμό μέσα από δεκάδες διοργανώσεις που έχουμε κάνει., το ίδιο κάνουμε και όσον αφορά το Παραπέντε βελτιώνοντας αρχικά τις υποδομές που χρειάζονται αθλητές τόσο για την πρόσβαση όσο και τα σημεία απογείωσης και προσγείωσης. Μέχρι τώρα στην περιοχή είχαμε κυρίως Γερμανούς ει ναι σημαντικό να ανοίξει και η αγορά της Ασίας καθώς αυτό θα μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον.