Κι΄ όμως υπάρχουν και μπαταχτσήδες και … «άφραγκοι» που διεκδικούν τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης!

Κι΄ όμως υπάρχουν και μπαταχτσήδες και … «άφραγκοι» που διεκδικούν τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης!

Του Κώστα Μπούρη

 

Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο …γάιδαρος που λέει και η γνωστή παροιμία η οποία όπως φαίνεται ταιριάζει τέλεια στην περίπτωση του δήμου Θεσσαλονίκης όπου μέχρι στιγμής έχει 20 μνηστήρες για τον δημαρχιακό θώκο.

Και ενώ θα περίμενε κανείς οι υποψήφιοι να έχουν κάποια οικονομική επιφάνεια (αν και το σύνταγμα δεν αποκλείει κανέναν  πολίτη), επειδή το «άθλημα» κοστίζει κάποια χρήματα, ξαφνικά μαθαίνουμε ότι έπεσαν οι πρώτες «πιστολιές» σε συνεργάτες υποψηφίων δημάρχων που θεωρητικά έχουν οικονομική επιφάνεια ή καλούς «χορηγούς» κάτι που  δείχνουν καθημερινά στα καφέ και τα ουζερί του κέντρου της πόλης όπου κατοικοεδρεύουν και υπόσχονται τα διάφορα που θα κάνουν όταν και αν εκλεγούν δήμαρχοι της πολύπαθης αυτής πόλης!

Τα social media γεμίζουν με φωτογραφίες των υποψηφίων, με ωραία λόγια και φυσικά με την προτροπή να τους ψηφίσουμε… Ωστόσο πίσω από αυτή την εικόνα μάλλον λεφτά δεν υπάρχουν για κάποιους από τους υποψηφίους. Και το κακό δεν είναι ότι δεν έχουνε λεφτά…  το κακό είναι ότι κλείνουν συνεργασίες, απασχολούν ανθρώπους και στο τέλος τους πιστολιάζουν για μερικά κατοστάρικα!

Μέχρι στιγμής δύο είναι οι περιπτώσεις που έφτασαν στα αυτιά μας και το κακό είναι ότι πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους που οραματίζονται να γίνουν δήμαρχοι. Μάλιστα ετοιμάζονται να εγκαινιάσουν και γραφεία …εκλογικά … Αλλά αναρωτιέμαι όταν δεν τηρούν τις υποσχέσεις που δίνουν στους συνεργάτες τους και το χειρότερο δεν τους πληρώνουν αυτά που τους υποσχέθηκαν, τότε τι θα κάνουν αν για κακή μας τύχη εκλεγούν;

Δυστυχώς η πονεμένη ιστορία των τελευταίων χρόνων του Δήμου Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι προσελκύει τον καθένα που θεωρεί ότι μπορεί εύκολα να παραπλανήσει τον κόσμο και να καθίσει στη καρέκλα του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας και ενός από τους σημαντικότερους των Βαλκανίων.

Αν και οι εκλογές έχουν ακόμα μήνες, ας έχουμε το νου και ας προσέξουμε τους μπαταχτσήδες και τους άφραγκους υποψήφιους!