Κερδίζει τις εντυπώσεις η 83η ΔΕΘ (Video)

Κερδίζει τις εντυπώσεις η 83η ΔΕΘ (Video)

Η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ κερδίζει ήδη τις εντυπώσεις. Άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο και χτες Κυριακή ήδη επισκέφτηκαν τον εκθεσιακό της χώρο 50.000 επισκέπτες!  Ειδικά το βράδυ με τη συναυλία των Melisses και Βασίλη Καρρά γινόταν ο απόλυτος «πανικός», με την καλή έννοια φυσικά.

Το αδιαχώρητο συμβαίνει στο περίπτερο 13, εκεί που βρίσκεται η αμερικανική αποστολή με όλη την καινοτομία απλωμένη μπροστά στους επισκέπτες. Η Google, η Facebook, η Coca Cola, μεγάλα εργοστάσια που σχετίζονται με την ανακύκλωση, το περίπτερο της Association of United States Army, του νέου και 122 με τη σειρά παραρτήματος της Ένωσης του Αμερικανικού Στρατού, μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που στόχο έχει τη φροντίδα των εν ενεργεία και εν αποστρατεία ενστόλων αλλά και τη βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, όλοι βρίσκονται εκεί και παρουσιάζουν τις δραστηριότητές τους. Πάντως, για  όσους θέλουν να επισκεφθούν το αμερικανικό περίπτερο καλό θα είναι να γνωρίζουν πως θα έχουν να περιμένουν στην ουρά καθώς υπάρχει έλεγχος και άρα να οπλιστούν με υπομονή.

 

 

Πολύς κόσμος επισκέπτεται το περίπτερο 12 στο οποίο βρίσκονται 100 ελληνικές νεοφυείς εταιρίες οι οποίες παρουσιάζουν την αυριανή μέρα της ελληνικής επιχειρηματικότητας, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της ΔΕΘ-Helexpo.

Ακόμη, οι επισκέπτες δείχνουν μεγάλη προτίμηση ήδη από τις πρώτες μέρες  και το περίπτερο 17 στο οποίο έχει στηθεί ένα πάρκο entertainment για όλες τις ηλικίες. Εκεί μπορεί κανείς να δει από τα παλαιά arcade games, με τα οποία μεγάλωσε η προηγούμενη γενιά, έως και τα πιο προωθημένα virtual reality games, με τα οποία ζει η σημερινή.

Σε ό,τι αφορά το σημερινό απόγευμα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εγκαίνια στις 19:00 της 5ης έκθεσης Cheap Art στην οποία φιλοξενούνται έργα επιλεγμένων καλλιτεχνών από οκτώ χώρες. Tη φετινή διοργάνωση πλαισιώνουν το 25/25 -ένα project με αφορμή τον καλλιτεχνικό διάλογο ανάμεσα σε 25 σχεδιαστές κοσμήματος και 25 εικαστικούς- η performance “Paper Waster Press” του Peter Max Lawrence, καθώς και το “In Context”, με έργα μεγαλύτερων διαστάσεων, από τους προσκεκλημένους εικαστικούς Ντορίνα Μάλλιου και Ελένη Τσαμαδιά.

Επίσης, στο πλαίσιο σημερινής εκδήλωσης του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων Βορείου Ελλάδος, με τίτλο «Ημέρα του Εμπορικού Αντιπροσώπου», θα τιμηθούν ο εκλιπών πρόεδρος του Συνδέσμου, Ρέμης Χατζησάββας, τα μέλη του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου επί προεδρίας του και ο επί χρόνια πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης Μπακατσέλος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Τέλος, για σήμερα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα αναλαμβάνουν να απογειώσουν οι Νατάσα Θεοδωρίδου και Γιώργος Παπαδόπουλος. Το πρόγραμμά τους θα ξεκινήσει στις 21.30. Υπενθυμίζεται πως μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι θέλουν με το εισιτήριο της έκθεσης.