Κεντρική Μακεδονία: 5.000 νέες άδειες πλανόδιου εμπορίου για παραγωγούς

Κεντρική Μακεδονία: 5.000 νέες άδειες πλανόδιου εμπορίου για παραγωγούς

Πέντε χιλιάδες παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους και εκτός λαϊκών αγορών, ως πλανόδιοι έμποροι, έπειτα από τη σημερινή απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Το συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη σχετική εισήγηση που είχε κάνει ο αντιπεριφερειάρχης  Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα υπήρχε μέχρι και το 2014 όταν και αφαιρέθηκε από τους παραγωγούς, με αποτέλεσμα να μειωθεί το εισόδημά τους, αφού είχαν μια έξτρα δυνατότητα να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί που θα αποκτήσουν άδεια πλανόδιου εμπορίου θα μπορούν να ασκούν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας στην οποία διατηρούν τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις του. Μπορούν επίσης να δραστηριοποιηθούν σε δύο ακόμη Περιφέρειες, υπό την προϋπόθεση ότι η αίτηση τους θα εγκριθεί από τον οικείο Περιφερειάρχη. Η Περιφέρεια μάλιστα έχει αναρτήσει ήδη και τον κατάλογο των περιοχών στις οποίες επιτρέπεται η πώληση των προϊόντων με τη μορφή του πλανόδιου εμπορίου στην ιστοσελίδα της.