Κατηγορίες για ξυλοδαρμό υπαλλήλου στον Κορυδαλλό – Επιφυλακτικό το υπ. Δικαιοσύνης

Κατηγορίες για ξυλοδαρμό υπαλλήλου στον Κορυδαλλό – Επιφυλακτικό το υπ. Δικαιοσύνης

Για ξυλοδαρμό σωφρονιστικού υπαλλήλου με αυτοσχέδιο μαστίγιο μέσα στη Γ΄ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι την Παρασκευή, 9 Μαρτίου, έντιμος, επαρκής και εργατικός, όπως τον χαρακτηρίζει, σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού, στην προσπάθειά του να κλείσει τα κελιά της Γ’ πτέρυγας που παρέμεναν ανοικτά, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί στον χρόνο που έπρεπε η νυκτερινή κατάκλιση, αρχικά απειλήθηκε με μαχαίρι και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο.

«Παρ΄ όλα αυτά» συνεχίζει η Ομοσπονδία, «δεν υπήρξε καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση», αλλά αντίθετα «το περιστατικό αποκρύφτηκε και στην συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί».

Η Ομοσπονδία πληροφορήθηκε το περιστατικό ύστερα από διαρροή στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρινίζει ότι χθες αναρτήθηκε μόνο στην ιστοσελίδα του υπουργείου απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα για «”μαστίγωμα” υπαλλήλου από κρατούμενο στη φυλακή Κορυδαλλού», σύμφωνα με την οποία έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα, χωρίς ωστόσο να προκύπτει ότι υπήρξε «μαστίγωμα υπαλλήλου» από κρατούμενους.

Διευκρινίζεται ότι η χθεσινή απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν στάλθηκε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου και στα ΜΜΕ, αλλά αναρτήθηκε μόνο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου.

Σύμφωνα με την απάντηση, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ενημερωθεί για «έρευνες που διεξήχθησαν» και για τα «ευρήματα» αλλά δεν υπήρξε σχετική αναφορά στη συνέχεια, επισημαίνει το υπουργείο.

Παρόλα αυτά, προσθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητήθηκε από τον αρμόδιο σωφρονιστικό υπάλληλο «να υποβάλει αναφορά σχετικά με το θέμα», αλλά εκείνος στην αναφορά του δεν κάνει λόγο για συμπλοκή ή άλλη βίαιη πράξη εκ μέρους κρατουμένου» και μιλάει για μια «έντονη λεκτική αντιπαράθεση με έναν κρατούμενο».

Στη συνέχεια, το υπουργείο Δικαιοσύνης «ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου κρατουμένου και παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος από εισαγγελικό λειτουργό».