Κατεδαφίστηκε άντρο ναρκωτικών στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης!

Κατεδαφίστηκε άντρο ναρκωτικών στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης!

Κατεδαφίστηκε, παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη , κτίριο -πληγή που σκορπούσε το φόβο ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, στη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά, στην περιοχή “νεόκτιστα”, ακριβώς απέναντι από την Κεντρική είσοδο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στην αρχή μιας ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένης περιοχής.

Η βιοκλιματική αναβάθμιση της γειτονιάς των Νεοκτίστων ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες και η περιοχή παραδόθηκε αναπλασμένη στους πολίτες, όμως στη βορειοδυτική πλευρά, ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο 70 τ.μ. σε ιδιωτικό οικόπεδο 240 τ.μ. μεταξύ των οδών Τσαλδάρη και Βάρναλη, επί της οδού Θηβών, νότιο σύνορο του Νοσοκομείου και μάλιστα σε μια περιοχή που παρουσιάζει εδώ και πολλά χρόνια έντονα κοινωνικά προβλήματα και ανασφάλεια λόγω της λειτουργίας μονάδας απεξάρτησης στο χώρο του Ψ.Ν.Θ., είχε μετατραπεί σε κέντρο χρήσης – διακίνησης ναρκωτικών, λόγω της δράσης εμπόρων ναρκωτικών και τοξικομανών εκτός προγράμματος.

Ένα κτίριο φάντασμα που στο εσωτερικό του και στον περιβάλλοντα χώρο έκρυβε καθημερινά ιστορίες παραβατικότητας, είχε μετατραπεί σε ουρητήριο και χωματερή και οι πεζοί φοβισμένοι έκαναν παράκαμψη για να αποφύγουν τους τοξικοεξαρτημένους που μάλωναν μεταξύ τους για τη δόση τους και τρυπούσαν τις φλέβες τους.

Οι συνεχείς καταγγελίες και οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής αλλά και η χρόνια εγκατάλειψη που το είχε καταστήσει απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία, οδήγησαν τους ιδιοκτήτες και το Δήμο, να συνεργαστούν ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά και τεχνικά εμπόδια και να αποκατασταθεί η συγκεκριμένη σοβαρή αυθαιρεσία.