Καταιγίδες σήμερα – Χιόνια στα ορεινά – Ανοιξιάτικη Πρωτοχρονιά!

Καταιγίδες σήμερα – Χιόνια στα ορεινά – Ανοιξιάτικη Πρωτοχρονιά!

Νέο μικρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει όλη τη χώρα σήμερα και μάλιστα σε δύο φάσεις. Απο άυριο ο καιρό «γλυκαίνει» και η Πρωτοχρονιά θα μας βρει με ανοιξιάτικο καιρό.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του real.gr Παναγιώτη Γιαννόπουλο για σήμερα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά της Δ. Ελλάδας.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αύριο, ηλιοφάνεια την Κυριακή και ανοιξιάτικη Πρωτοχρονιά με το θερμόμετρο στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο βροχερός καιρός κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα προέλθει από ένα βαρομετρικό χαμηλό σχεδόν στάσιμο στην Αδριατική που έχει επιδεινώσει από χθες τον καιρό στη χώρα μας και θα ολοκληρώσει την επιρροή του το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το πρώτο κύμα που έδωσε χθες τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες στην δυτική Ελλάδα (σε αρκετές περιοχές στην Ήπειρο έπεσαν 80-100 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο) ενώ πυκνές ήταν εκεί και οι χιονοπτώσεις σε περιοχές πάνω από τα 1000 μέτρα).

Αυτό το μέτωπο σήμερα επηρεάζει σε δεύτερη φάση την Ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και κυρίως το Αιγαίο (Κυκλάδες ,Ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα αλλά και την Κρήτη). Εκεί προβλέπεται να πέσει αρκετό νερό.

Χιόνια αναμένουμε στα ορεινά σε υψόμετρα πάνω από 800 μέτρα , κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Από Σάββατο το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα, αλλά με τσουχτερό κρύο κυρίως το πρωινές ώρες. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα φτάσει τους -7 βαθμούς).

Την Κυριακή αναμένουμε ηλιοφάνεια με άνοδο της θερμοκρασίας και Δευτέρα, ανήμερα Πρωτοχρονιά, η θερμοκρασία θα είναι ανοιξιάτικη με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 17 Βαθμούς κελσίου. Από Τρίτη και κυρίως Τετάρτη αναμένουμε ξανά βροχοπτώσεις