Καταδικάστηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις για τον ξυλοδαρμό Μπουτάρη

Καταδικάστηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις για τον ξυλοδαρμό Μπουτάρη

Ένοχους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους τρεις κατηγορούμενους για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης 21 μηνών στον πρώτο κατηγορούμενο, τον 20χρονο που έσπασε με το χέρι του το τζάμι του αυτοκινήτου του δήμου, και 14 μηνών στους άλλους δύο κατηγορούμενους, τον άλλο 20χρονο και τον 36χρονο.

Η ποινή των δύο 20χρονων επεβλήθη με τριετή αναστολή ενώ του 36χρονου τη μετέτρεψε προς 5 ευρώ τη μέρα καθώς δεν συνέντρεχαν οι προϋποθέσεις για την αναστολή της ποινής.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι.

Στο Αυτόφωρο Μονομελες Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης βρέθηκε για να καταθέσει ο Γιάννης Μπουταρης στη δίκη των τριών συλληφθέντων για τον ξυλοδαρμό του.

Πριν από τη δίκη έγιναν προσπάθειες έκφρασης μεταμέλειας από τους δικηγόρους των δραστών.

«Δυστυχώς το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά, αλλά αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο στην παρούσα περίπτωση. Η απόφαση είναι σεβαστή. Κάναμε έφεση και θα κριθούν όλα στο Εφετείο», δήλωσε η δικηγόρος του ενός 20χρονου κατηγορούμενου, Λαμπρινή Τράμπα.

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση κατά του Thessaloniki Pride πέρυσι τον Ιούνιο, η κ. Τράμπα είπε ότι «το να βρίσκεται κάποιος σε μια διαμαρτυρία είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Δεν έχει λάβει μέρος σε άλλο βίαιο επεισόδιο ούτε σε καμία οργάνωση». Ακόμη, η κ. Τράμπα είπε πως κανένας από τους κατηγορουμένους δεν ήρθε σε επαφή με τον κ. Μπουτάρη και επανέλαβε ότι από την πρώτη στιγμή ο εντολέας της είχε εκφράσει τη μεταμέλειά του.