Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά Ντάστιν Χόφμαν

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά Ντάστιν Χόφμαν

Δεν έχουν τέλος οι κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις κατά του Ντάστιν Χόφμαν καθώς την Πέμπτη προστέθηκαν στη λίστα άλλες τρεις γυναίκες που υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα του βετεράνου ηθοποιού.

Η πρώτη είναι η συγγραφέας θεατρικών έργων Κόρι Τόμας, η οποία με άρθρο της στο Variety περιγράφει πώς σε ηλικία 16 ετών βρέθηκε μπροστά σε έναν ολόγυμνο Χόφμαν.

Σύμφωνα με την ίδια όλα συνέβησαν ένα απόγευμα Κυριακής σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μανχάταν όταν η ίδια βρισκόταν εκεί μαζί με την οικογένεια του ηθοποιού καθώς η Τόμας ήταν συμμαθήτρια και φίλη της κόρης του Χόφμαν.
Ήταν, λέει η Τόμας, την περίοδο που ο Χόφμαν ήταν στα χωρίσματα με τη σύζυγό του Αν Μπάιρν και ζούσε σε αυτό το δωμάτιο ξενοδοχείου. Μετά το δείπνο, η Τόμας, ο Χόφμαν και η κόρη του περίμεναν τους γονείς της πρώτης να την παραλάβουν όταν η κόρη του Χόφμαν έφυγε να πάει στο σπίτι της για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.

«Καθόμουν και περίμενα του γονείς μου όταν ο Χόφμαν βγήκε από το μπάνιο φορώντας μόνο μια πετσέτα η οποιά “ξαφνικά” έπεσε. Καθόταν εκεί γυμνός. Νομίζω κατάρρευσα, δεν είχα δει ποτέ μου γυμνό άνδρα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Και αυτός το εκμμεταλεύτηκε. Καθόταν εκεί και απολάμβανε το γεγονός αυτό» περιγράφει η Τόμας τι συνέβη.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός της ζήτησε να του κάνει μασάζ στα πόδια ενώ συνεχώς της υπενθύμιζε ότι ήταν γυμνος και αν ήθελε να δει κάτι. Αυτό που τελικά την έσωσε ήταν το τηλέφωνο που ενημέρωνε για την άφιξη των γονιών της.

Η δεύτερη γυναίκα ήταν η Μελίσα Κέστερ, η οποία βοήθησε τον Χόφμαν για ένα τραγούδι στην ταινία Ιστάρ. Σύμφωνα με τη ίδια, μάλιστα, η επίθεση του ηθοποιού συνέβη μπροστά στα μάτια του φίλου της ο οποίος εργαζόταν για τη μουσική της ταινίας μέσα στο στούντιο που είχαν πάει για το τραγούδι. Το «δόλωμα» του Χόφμαν ήταν η δυσκολία που είχε με τα φωνητικά ζητώντας από την Κέστερ να μπει μαζί του στο μικρό στούντιο ηχογράφησης. «Ήμασταν στο μικρό χώρο και με αρπάζει έτσι ώστε και οι δύο να κοιτάμε έξω. Στην αρχή πίστευα ότι ήταν κάτι αστείο γιατί νόμιζα ότι με κρατάει για να τραγουδήσει καλύτερα. Αλλά ξαφνικά κυριολεκτικά μου έβαλε δάχτυλο κάτω από το εσώρουχό μου. Μου έβαλε τα δάχτυλά του. Και αυτό για το οποίο νιώθω χειρότερα είναι το γεγονός ότι δνε ήξερα τη να κάνω. Πάγωσα. Ήταν σοκαριστικό» περιγράφει τι ακολούθησε. Ο Χόφμαν σταμάτησε μόνο όταν τελείωσε το γύρισμα και η μόνη του αντίδραση ήταν να γελάσει.

Η τρίτη γυναίκα, η οποία παραμένει ανώνυμη, υποστήριξε ότι ο διάσημος ηθοποιός τις επιτέθηκε στο πίσω κάθισμα ενός οχήματος κατά την επιστροφή τους από ένα πάρτι για το τέλος των γυρισμάτων της ίδιας ταινίας. Σύμφωνα με την ίδια πάντως οι δύο τους έκαναν σεξ με τη συναίνεσή της στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Εκπρόσωποι του Χόφμαν πάντως υποστήριξαν ότι και οι τρεις κατηγορίες ήταν δυσφημιστικά ψευδείς.

protothema.gr