Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από καθαρίστριες σχολείων στη Θεσσαλονίκη

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από καθαρίστριες σχολείων στη Θεσσαλονίκη

Σεξουαλική παρενόχληση από δασκάλους και διευθυντές καταγγέλλουν καθαρίστριες δημοτικών σχολείων στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, οι καθαρίστριες υποστηρίζουν πως δέχονται απειλές από τους δασκάλους και διευθυντές να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό, έτσι ώστε να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Τα σοβαρά περιστατικά παρενόχλησης έφεραν στο φως οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας και το Σωματείο Καθαριστριών «Ο Ευκλείδης».
Όπως δήλωσε ο Σιδέρης Κωνσταντινίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και Μέλος της Διοικητικής Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έγινε ο ίδιος αποδέκτης της καταγγελίας μία εργαζόμενης ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον Διευθυντή της. «Υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα περιστατικά κυρίως σε σχολεία επαρχιακών περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την άλλη πλευρά δεν λείπουν κι άλλα περιστατικά επιθέσεων, καθώς σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας Μαρίας Κοσμίδου στο παρελθόν μία συνάδελφός της στη Νεάπολη δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έβγαζε τα σκουπίδια.