Καταγγελία μητέρας: Οι καθηγητές δεν με ενημέρωσαν ότι το παιδί δεν πήγαινε σχολείο!

Καταγγελία μητέρας: Οι καθηγητές δεν με ενημέρωσαν ότι το παιδί δεν πήγαινε σχολείο!

Μαθητής του ΕΠΑΛ Καλαμαριάς μένει από απουσίες στο πρώτο εξάμηνο της πρώτης του χρονιάς στο επαγγελματικό λύκειο, επειδή ο αρμόδιος καθηγητής δεν ενημέρωσε τον γονέα, ως όφειλε, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει η μητέρα του μαθητή στο Reportplus.gr.

Η καταγγελία που έρχεται από τη μητέρα (τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του Repotplus.gr) αναφέρει ότι ξαφνικά δέχθηκε τηλεφώνημα από την υπεύθυνη καθηγήτρια που την ρώτησε τον λόγο για τον οποίο δεν πήγε να πάρει τους βαθμούς του παιδιού. Όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, πήγε την επόμενη μέρα στο σχολείο και τότε έμαθε ότι γιός της είχε μείνει ήδη από απουσίες.

«Ξαφνικά βρέθηκα προ τετελεσμένων. Ο γιός μου ήδη είχε μείνει από απουσίες και δεν με είχαν ενημερώσει ούτε τηλεφωνικά. Μου είπαν μάλιστα ότι αν έχει γενικό πάνω από 15 θα τον περάσουν» αναφέρει η μητέρα «Απορώ γιατί δεν με ενημέρωσαν ότι το παιδί δεν πήγαινε σχολείο και είχε μείνει από απουσίες. Εγώ δουλεύω και είχα την εντύπωση ότι το παιδί  ήταν στο σχολείο ενώ εκείνος έκανε βόλτες και ο υπεύθυνος καθηγητής δεν έκανε τίποτα για να με ενημερώσει. Το σχολείο θα έπρεπε ήδη να με είχε ενημερώσει πριν μείνει από απουσίες» τονίζει η μητέρα.

«Και δεν είναι μόνο οι απουσίες. Τόσους μήνες ήμουν ήσυχη ότι το παιδί πηγαίνει σχολείο και εκείνο γυρνούσε όπου νάναι. Θα έπρεπε να ενημερώνουν οι καθηγητές τους γονείς» αναφέρει η καταγγέλλουσα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο νεαρός δεν είχε επιστρέψει ποτέ υπογεγραμμένο από τον γονέα το ενημερωτικό σημείωμα με τις απουσίες, αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν έκανε τον υπεύθυνο καθηγητή να ενδιαφερθεί. Έτσι η μητέρα (που σημειωτέων είναι χωρισμένη και μεγαλώνει μόνη της το παιδί) βρέθηκε  προ τετελεσμένου με τον γιό της, να μένει στην ίδια τάξη από απουσίες μόλις στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Το Reportplus.gr επικοινώνησε με τη διευθύντρια του σχολείου για το θέμα. Η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε ότι κάλεσε τη μητέρα και τον υπεύθυνο καθηγητή ώστε να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και να βρεθεί κάποια λύση στο θέμα του νεαρού μαθητή, επεσήμανε ωστόσο το εξής: «Οι γονείς θα πρέπει να έχουν επαφή με το σχολείο έστω και τηλεφωνική, τουλάχιστον μια φορά το μήνα, για να αποφεύγονται κάποια λάθη  που μπορεί να συμβούν».

Όμορφο ή άσχημο. Ενοχλητικό ή εποικοδομητικό. Κάτι που σας ενοχλεί ή σας χαροποιεί. Στείλτε φωτογραφίες, βίντεο, καταγγελίες στο:  reportplus.gr@gmail.com