Καραγκούνης: Οι θέσεις της Ν.Δ. για την τοπική αυτοδιοίκηση

Καραγκούνης: Οι θέσεις της Ν.Δ. για την τοπική αυτοδιοίκηση

Η ΝΔ στέκεται σύμμαχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και σύντομα ως κυβέρνηση θα έχει ως στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων, των αρμοδιοτήτων και των εργαλείων στη διάθεση των τοπικών αρχόντων για να εκπληρώσουν την αποστολή τους και να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης στα Κύθηρα όπου εκπροσώπησε χθες τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στο 10ο Φόρουμ της Αυτοδιοίκησης.
Το σχέδιο νόμου που φέρνει η κυβέρνηση μόνο χάος μπορεί να προκαλέσει, ανέφερε και τόνισε πως η ΝΔ διαφωνεί με αυτό το σχέδιο γιατί οραματίζεται μια αυτοδιοίκηση αυτόνομη, δυνατή και αποτελεσματική.
«Η μεταρρύθμιση που επιχειρείται από την κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα μεγάλα προβλήματα της αυτοδιοίκησης όπως θα έπρεπε αλλά διατηρεί την σύγχυση αρμοδιοτήτων, την έλλειψη πόρων, τη γραφειοκρατία, αλλά και το στρεβλό ελεγκτικό πλαίσιο. Υποβαθμίζουν τις εκλογές της αυτοδιοίκησης όταν συζητούν να γίνουν ταυτόχρονα με τις εθνικές. Υπονομεύουν τη λειτουργικότητα των περιφερειών και των δήμων όταν φέρνουν την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση», ανέφερε ο κ. Καραγκούνης.
Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενδυνάμωσης του ρόλου που παίζει η αυτοδιοίκηση ενάντια στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και στις προτάσεις της ΝΔ πάνω σε αυτό το θέμα που είναι η αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και παγίωσή του στο 0,5% του ΑΕΠ, χορήγηση μικροδανείων με στόχο την έξοδο συμπολιτών μας από τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανεργία, στοχευμένη επιμόρφωση των μακροχρόνια άνεργων και στήριξη της οικογένειας ώστε κανένα παιδί να μην μένει εκτός παιδικού σταθμού, αλλά και αύξηση του αφορολόγητου ανά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
«Η πατρίδα μας πρέπει να πάψει να είναι χώρα γερόντων αλλά μια χώρα μοντέρνα, τεχνολογικά μπροστά που να κρατάει και να αξιοποιεί τα μυαλά και τα ταλέντα της αντί να τα σπρώχνει στην ξενιτιά», επισήμανε ο κ. Καραγκούνης και μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.