Καμμένος: Δεν συναινώ σε χρήση του όρου “Μακεδονία” για τα Σκόπια.

Καμμένος: Δεν συναινώ σε χρήση του όρου “Μακεδονία” για τα Σκόπια.

«Ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου “Μακεδονία” για την ονομασία των Σκοπίων» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος βέβαια, στο παρελθόν μάταια απαίτησε “συγγνώμη” από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα για το ίδιο θέμα απειλώντας με παραίτηση, διαχώρισε τη θέση του από τις προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσουν σε μια φόρμουλα για τη διευθέτηση του Σκοπιανού.

Μόλις λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση των διαπραγματευτών της Ελλάδας και των Σκοπίων υπό τον μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών και τη δήλωση του Μάθιου Νίμιτς ότι «τον επόμενο χρόνο το θέμα μπορεί και πρέπει να επιλυθεί», ο κ. Καμμένος σε εκδήλωση εγκαινίων στρατιωτικών οικημάτων στη Θεσσαλονίκη, απάντησε στον μητροπολίτη για το Σκοπιανό:  «έχει να κάνει με απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου “Μακεδονία” και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.»

Πάντως, διπλωματικοί παράγοντες παρατηρούν ότι ο κ. Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει απόφαση για χρήση του όρου «Μακεδονία» σε πιθανή φόρμουλα λύσης για την αλλαγή της ονομασίας της πΓΔΜ εφόσον προηγουμένως συγκληθεί εκ νέου το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.