Καλογρίτσας: Ο Παππάς κοιμόταν σπίτι μου – Με προέτρεψε να μιλήσω με τον Λιανό της CCC

Καλογρίτσας: Ο Παππάς κοιμόταν σπίτι μου – Με προέτρεψε να μιλήσω με τον Λιανό της CCC

Τις στενές σχέσεις που είχε αναπτύξει με τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά περιέγραψε ο Χρήστος Καλογρίτσας κατά τη διάρκεια της σημερινής ακρόασής του από την Προανακριτική Επιτροπή. Είναι χαρακτηριστικό ότι απαντώντας στη χθεσινή διαρροή του ΣΥΡΙΖΑ περί συνάντησης του Νίκου Παππά με όλους τους υποψήφιους καναλάρχες αναρωτήθηκε αν κοιμόταν και στα σπίτια των άλλων!

Αρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππάς ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: Έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο στο γραφειο μου. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει», φέρεται να τόνισε σύμφωνα με πηγές της επιτροπής.

Την ίδια ώρα, επέμεινε ότι ήταν ο «μπροστινός», παρά το γεγονός ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του παρουσίασαν έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία είχε δύο μήνες προτού γίνει ο διαγωνισμός αποθεματικό στην εταιρεία του που άγγιζε τα 8 εκ. Ευρώ.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι έχει στη διάθεσή του και ένα ακόμα στοιχεία, ένα ακόμα sms. Σε αυτό παρουσιάζεται το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Ο διάλογος με τον Δ. Μαρκόπουλο είναι αποκαλυπτικός:

 

Χ. Καλογρίτσας: Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός.

Δημήτρης Μαρκόπουλος (ΝΔ): Ποιων

Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές τους.

Δ. Μαρκόπουλος: Είχατε πει ότι πολιτικά ήσασταν μπροστινός. Ότι τρέξατε πολιτικά το εγχείρημα του καναλιού.

Χ. Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές του Νίκου του Παππά.

 

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

 

«Το SMS και ο Λιανός»

Παράλληλα, ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να ομολόγησε ότι υπάρχει ένα ακόμη μήνυμα του πρώην Υπουργό, στο οποίο ο κ. Παππάς ουσιαστικά τον προτρέπει να μιλήσει με τους Άραβες της CCC, οι οποίοι εκπροσωπούνταν από τον Α. Λιανό. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λιανός έχει ήδη καταθέσει στην Επιτροπή. «Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήλθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο SMS του Νίκου το οποίο λέει «πηγαίνετε στον Τόνι Λιανό. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος. Το λέω στην κυρία Τζάκρη», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο Παππάς οργάνωσε τις συναντήσεις με Μαρινάκη- Κοντομηνά

Τον Νίκο Παππά έδειξε ως τον άνθρωπο που έκλεισε τις συναντήσεις του Χρήστου Καλογρίτσα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δημήτρη Κοντομηνά, κατά τη διάρκεια των οποίων ο κ. Καλογρίτσας ζητούσε χρηματοδότηση. «Είναι αλήθεια όσα είπε ο Μαρινάκης και ο Κοντομηνάς», παραδέχτηκε ο επιχειρηματίας όταν τον ρώτησε ο Θ. Πλεύρης. Ο διάλογος έχει ως εξής:

 

Θ. Πλεύρης: Συναντήσατε με πρωτοβουλία Παππά τον Κοντομηνά και τον Μαρινάκη;

Χ. Καλογρίτσας: Ναι

Πλεύρης: Όσα λέει ο κ. Μαρινάκης στον Ν. Χατζηνικολάου και ο κ. Κοντομηνάς στον Alpha είναι αλήθεια;

Χ. Καλογρίτσας: Ναι

Θ. Πλεύρης: Τις συναντήσεις τις οργάνωσε ο Παππάς ή εσείς χρησιμοποιήσετε το όνομα του;

Χ.Καλογρίτσας: Όλα τα οργάνωσε ο Παππάς. Εγώ έκανα ότι μου έλεγε, άλλωστε αυτοί ενδιαφέρονταν για κανάλι

Θ. Πλεύρης: Τον Αρτεμίου τον είδατε για τις τηλεοπτικές άδειες;

Χ. Καλογρίτσας: Ναι εγώ ο Αρτεμίου και ο Παππάς

ΠΗΓΗ: ETHNOS