Και η Μπάρμπρα Στρέιζαντ τραγουδά κατά του Τραμπ

Και η Μπάρμπρα Στρέιζαντ τραγουδά κατά του Τραμπ

Την αρχή είχε κάνει πριν λίγες μέρες ο Πολ Μακάρτνεϊ ο οποίος με αφορμή το καινούριο του άλμπουμ “Egypt Station” ανέφερε τελικά πως έχει γράψει ένα τραγούδι το οποίο απευθύνεται στον Αμερικανό πρόεδρο. Ονομάζεται “Despite Repeated Warnings” – παρ’ όλες τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις- κι αφορά την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχτεί την κλιματική αλλαγή.

Φαίνεται όμως πως το πρώην σκαθάρι δεν είναι το μόνο που αισθάνεται… δυσφορία στη διακυβέρνηση του μεγιστάνα προέδρου. Η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Μπάρμπρα Στρέιζαντ κυκλοφορεί ένα νέο άλμπουμ, με τίτλο «Walls», στις 2 Νοεμβρίου, και ήδη με το πρώτο τραγούδι της κάνει σημαντική πολιτική δήλωση. Πρόκειται για το τραγούδι«Don’t Lie to Me» το οποίο δεν στοχεύει σε κανέναν άλλο παρά μόνο στον Τραμπ. Αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν κατονομάζεται, το τραγούδι αναφέρεται στον άνθρωπο που «αλλάζει τα γεγονότα για να δικαιολογήσει» τη θέση του. Μάλιστα, αν το ακούσει κανείς προσεκτικά θα καταλάβει πόσο “εκνευρισμένη” είναι η ερμηνεύτρια…

Σε συνέντευξή της στο Billboard, μεταξύ άλλων, η τραγουδίστρια ανέφερε: «Ναι, έχω γράψει πολλά άρθρα για αυτό… αυτό το πρόσωπο… που δεν έχει τρόπους, προσβάλλει τους πάντες, κοροϊδεύει τα άτομα με ειδικές ανάγκες». «Είναι η διαμαρτυρία μου, κατά μία έννοια, για τον πρωτοφανή αυτό χρόνο στην ιστορία μας», εξήγησε.

Σε συνέντευξή της στο TIME η Στρέιζαντ δήλωσε: «Ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ για την αλήθεια και παραβιάζει τους πυλώνες της δημοκρατίας, όπως η ελευθερία του λόγου, η ελευθερία της θρησκείας, η ελευθερία του Τύπου».

Η 76χρονη καλλιτέχνις μίλησε, επίσης, για το άγχος που αισθάνεται επειδή ζει με πρόεδρο τον Τραμπ. Αξίζει να αναφερθεί πως η Στέιζαντ είναι εδώ και χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος.