Και δεύτερος “φακελάκιας” καθηγητής εντοπίστηκε στο ΤΕΙ Σερρών

Και δεύτερος “φακελάκιας” καθηγητής εντοπίστηκε στο ΤΕΙ Σερρών

Ένας ακόμα καθηγητής φαίνεται πως δρούσε με την ίδια μέθοδο του “φακελάκια” που συνελήφθη στο ΤΕΙ Σερρών, εντοπίστηκε από της αστυνομία που είναι κοντά στη σύλληψη του. Μάλιστα φέρεται να είναι στενός συνεργάτης του 59χρονου και να έχουν γράψει μαζί και αρκετά συγγράμματα.

Μετά την αποκάλυψη της δράσης του 59χρονου άρχισαν να «ανοίγουν στόματα», φέρνοντας στο φως πρακτικές και άλλων καθηγητών που εκβίαζαν τους σπουδαστές για να τους περάσουν στα μαθήματα και έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εντοπιστεί και άλλος καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που δρούσε με ανάλογο τρόπο με τον 59χρονο.

 

 

Σάλο έχει προκαλέσει η δράση του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή, με την κατηγορία ότι χρηματιζόταν από σπουδαστές του Ιδρύματος προκειμένου να τους περνάει στα μαθήματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατία» οι διωκτικές Αρχές εντόπισαν τον δεύτερο καθηγητή αμέσως μόλις συνέλαβαν τον 59χρονο και είναι θέμα ημερών ο σχηματισμός δικογραφίας και για εκείνον.

Ωστόσο, ο δεύτερος καθηγητής ήταν πιο προσεκτικός σε σχέση με τον αριθμό των φοιτητών που «έκοβε», ενώ ο 59χρονος δεν είχε κανέναν φραγμό, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ζητά και σεξουαλικά ανταλλάγματα από τις φοιτήτριές του, σύμφωνα με τις καταγγελίες.

Αμφότεροι χρησιμοποιούσαν σαν «όχημα» ένα φροντιστήριο στις Σέρρες, ιδιοκτησίας ενός ανδρόγυνου (το οποίο έχει συλληφθεί μαζί με τον 59χρονο), και, με τη μέθοδο της χαμηλής βαθμολογίας, ωθούσαν τους φοιτητές στο φροντιστήριο, προκειμένου να πληρώσουν 250 ευρώ και στη συνέχεια να τους βάλουν καλό βαθμό για να περάσουν το μάθημα.