Καθυστερημένη κυβερνητική αντίδραση στις απειλές του τουρκικού ΥΠΕΞ!

Καθυστερημένη κυβερνητική αντίδραση στις απειλές του τουρκικού ΥΠΕΞ!

Με τεράστια καθυστέρηση μιας ολόκληρης μέρας και αφού είχε χάσει κατά κράτος την ουσία και τις εντυπώσεις με τις χθεσινές εξελίξεις, απάντησε το ελληνικό ΥΠΕΞ στις απειλές της Τουρκίας, για την υπόθεση του ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται. Αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της συνεννόησης και την εδραίωση της σταθερότητας καθώς και της καλής γειτονίας στην περιοχή στην οποία ανήκουν. Η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία αυτή με υπευθυνότητα. Ελπίζουμε το αυτό να επιλέξουν να πράξουν και οι γείτονές μας. Η πίστη μας στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη».

Φυσικά, αν αυτή η ανακοίνωση είχε προηγηθεί ή έστω είχε συμπέσει χρονικά με την αίτηση ακύρωσης της απόφασης για την παροχή Ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό, ίσως είχε διαμορφώσει ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα, από αυτό της εθνικής υποχώρησης που κυριάρχησε στην πρώτη αντίδραση της ελληνικής κοινής γνώμης.

Ωστόσο, το γεγονός ότι τα κυβερνητικά αντανακλαστικά έφεραν πρώτα μια κίνηση που μοιάζει να υπηρετεί τις …τουρκικές επιταγές και έφτασαν στη σημερινή ανακοίνωση μόνο μετά από τις σχετικές αιχμές της ΝΔ για την απουσία της, καθιστά πολύ δύσκολη την ανατροπή των δυσμενών εντυπώσεων με τις οποίες αποχωρεί το 2017 για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…