Καθηγητής μουσικής καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη και 100.800 ευρώ πρόστιμο για αποπλάνηση 2 ανήλικων μαθητριών του

Καθηγητής μουσικής καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη και 100.800 ευρώ πρόστιμο για αποπλάνηση 2 ανήλικων μαθητριών του

Κάθειρξη 30 ετών και 6 μηνών, εκ των οποίων θα εκτίσει τουλάχιστον τα 25 χρόνια, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο στον 62χρονο διακεκριμένο καθηγητή μουσικής που καταδικάστηκε για αποπλάνηση δύο ανηλίκων μαθητριών του.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει αναστολή στην έφεση του καθηγητή που, ως δεξιοτέχνης στο φλάουτο, ήταν μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Έτσι ο 62χρονος που δικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος δύο κοριτσιών 9 και 11 ετών, οδηγείται στην φυλακή.

Ο μουσικός κηρύχθηκε ένοχος και καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί όταν μία από τις δύο ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο αποκάλυψε στους γονείς της όσα είχε υποστεί κατά τη διάρκεια του μαθήματος από τον 62χρονο καθηγητή της, επί σειρά μηνών από τα Χριστούγεννα του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον καθηγητή επιβάλλοντας συνολική ποινή κάθειρξης 30 έτη και έξι μήνες αλλά και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.800 ευρώ. Το δικαστήριο με ισχυρή πλειοψηφία (6 προς 1) έκανε δεκτή την εισαγγελική εισήγηση που ζήτησε να μην δοθεί αναστολή στην έφεση του κατηγορουμένου τονίζοντας ότι ο 62χρονος εκμεταλλεύτηκε τη σχέση εμπιστοσύνης που είχε με τα κοριτσάκια. Ανέφερε μάλιστα η εισαγγελική λειτουργός στην πρόταση της υπέρ της κράτησης του μουσικού ότι «η δράση του δεν είχε όρια – είχε καταγγελθεί και συνέχισε να κάνει τα ίδια και σε άλλη μαθήτρια».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ