Καθηγήτρια στο Βόλο κατά των εμβολίων και υπέρ των …ψεκασμών

Καθηγήτρια στο Βόλο κατά των εμβολίων και υπέρ των …ψεκασμών

Καθηγήτρια υπέρ των ψεκασμών αλλά και κατά των εμβολιασμών κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, εξαιτίας των αναρτήσεων στην ιστοσελίδα που ήταν διαχειρίστρια. Η συγκεκριμένη διδάσκει στην περιοχή του Βόλου.

Η καθηγήτρια πέρασε από ΕΔΕ, ενώ το θέμα της έφθασε ακόμη και στο υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, της ασκήθηκε μέχρι και ποινική δίωξη, μετά τη σε βάρος της μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων από αστυνομικό από τη Βέροια.

Τα πάντα ξεκίνησαν μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο αστυνομικός της Βέροιας, στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατύ Ημαθίας. Ο αστυνομικός την κατηγορούσε για διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς η ίδια εμφανιζόταν ως υπεύθυνη σύνταξης σε ιστοσελίδα, στην οποία φιλοξενούνται άρθρα που αναλύουν λόγους για τους οποίους οι γονείς δεν πρέπει να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, για την κλιματική αλλαγή και τους ψεκασμούς. Η μήνυση αφορούσε κυρίως το κομμάτι των εμβολιασμών.

Η μήνυση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας και τέθηκε σε γνώση και του υπουργείου Παιδείας, δεδομένου ότι πρόκειται για εκπαιδευτική λειτουργό.

Τον Αύγουστο του 2016 ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Από τη Δ.Δ.Ε. διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση. Στην καθηγήτρια επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης, η ίδια όμως έκανε ένσταση και δικαιώθηκε σε δευτεροβάθμιο επίπεδο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Ο «Γολγοθάς» όμως συνεχίστηκε… Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και την παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο. Η υπόθεση εκδικάστηκε την προηγούμενη Παρασκευή. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ότι οι δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα δεν αποτελούσαν ειδήσεις αλλά αναδημοσιεύσεις που παρέπεμπαν σε πηγές, και απάλλαξε την καθηγήτρια από τις κατηγορίες που τη βάραιναν.

taxydromos,gr