Κίνηση υψηλής σημασίας από τον Αρχιεπίσκοπο: Διέκοψε το Χριστός Ανέστη και έψαλε τον Εθνικό Ύμνο!

Κίνηση υψηλής σημασίας από τον Αρχιεπίσκοπο: Διέκοψε το Χριστός Ανέστη και έψαλε τον Εθνικό Ύμνο!

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερόνυμος σε μια άκρως συμβολική κίνηση, διέκοψε  το Χριστός Ανέστη και έψαλε στίχους του Εθνικού Ύμνου που παιάνιζε το τιμητικό άγημα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Αναστάσεως στη Μητρόπολη Αθήνων.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ενώ έψελνε το Χριστός Ανέστη μπροστά σε δεκάδες πιστούς που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, σταμάτησε την ψαλμωδία και μαζί με το τιμητικό άγημα έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Αυτό είναι ένα γεγονός που συνέβη πρώτη φορά αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια εξελισσόταν κανονικά η Θεία Λειτουργία ενώ στο «παρασκήνιο» ακουγόταν ο Εθνικός Ύμνος από το εκάστοτε τιμητικό άγημα.

Η κίνηση αυτή του Αρχιεπισκόπου να σταματήσει ο ίδιος την ψαλμωδία και να τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο από μικροφώνου με τη φωνή του να ξεχωρίζει, δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως μια κίνηση στήριξης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης αφού συνελήφθησαν στον Έβρο.

Στον ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον λοχία Κούκλατζη αναφέρθηκε στο μήνυμά του και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ευχήθηκε να επιστρέψουν σύντομα οι δύο στρατιωτικοί στις οικογένειές τους.