Κίνημα Αλλαγής: Εφ όλης της ύλης Πολιτικό Συμβούλιο

Κίνημα Αλλαγής: Εφ όλης της ύλης Πολιτικό Συμβούλιο

Πολιτικής, αλλά και οργανωτικής φύσεως θα είναι η συζήτηση που θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Η Φώφη Γεννηματά, μαζί με τους Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Καμίνη, Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργο Παπανδρέου και Θανάση Θεοχαρόπουλο, αναμένεται να συζητήσουν τα κύρια θέματα της επικαιρότητας, όπως το Μακεδονικό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις -με το πρώτο να αποτελεί κύριο ζήτημα, σε περίπτωση που οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού χρειαστεί να τοποθετηθούν στην Βουλή.

Παράλληλα, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται να επαναλάβουν την θέση τους για πολιτική αυτονομία του χώρου, ξεκαθαρίζοντας τις φήμες που προέκυψαν τον τελευταίο καιρό και εντάθηκαν τόσο με την πρωτοβουλία για συνταγματική αναθεώρηση όσο και με τις παρεμβάσεις Αντώνη Σαμαρά και Φώτη Κουβέλη μέσα στο Πάσχα.
Όσον αφορά τα οργανωτικά, για την θέση του γραμματέα η Φώφη Γεννηματά φαίνεται να προσανατολίζεται προς μια επιλογή από την γενιά των (περίπου) 40, που αποτελεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος θα αναλάβει, από εδώ και πέρα, την οργανωτική εποπτεία του νέου φορέα. Κύρια ασχολία του, μεταξύ άλλων, θα είναι να λειτουργεί προωθητικά και να συμβάλει στην δημιουργία μιας κοινής εκλογικής βάσης. Για την άλλη κρίσιμη θέση, αυτή του εκπροσώπου Τύπου, όλα δείχνουν πως ο Παύλος Χρηστίδης, νυν εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, είναι ο επικρατέστερος -αν και η «πράσινη» προέλευση των προσώπων που θα αναλάβουν τις δύο επιτελικές θέσεις αποτελεί ήδη σημείο ενόχλησης στους μη πασοκικούς κύκλους.

Μεγαλύτερη πολυφωνία θα υπάρξει στις γραμματείες τομέων, οι οποίες θα έχουν επικεφαλής προερχόμενους από όλους τους σχηματισμούς. Σημείο συζήτησης θα αποτελέσει επίσης η σύσταση της Εκτελεστικής Γραμματείας -όργανο που είχε ήδη προβλεφθεί, θα απαρτίζεται από 40 περίπου άτομα και θα αποτελείται τόσο από στελέχη της νέας γενιάς όσο και από τα κεντρικά στελέχη του χώρου. Σε συνδυασμό με το Πολιτικό Συμβούλιο, θα σχηματίσουν ένα ενιαίο πολιτικό κέντρο, το οποίο θα λαμβάνει και τις κύριες πολιτικές αποφάσεις.