Κάποιοι χάνουν και κάποιοι χαίρονται…

Κάποιοι χάνουν και κάποιοι χαίρονται…

Ο πρίγκιπας Χάρι έπεσε εντελώς έξω στην πρόβλεψή του πως η Αγγλία  θα επιστρέψει από τα γήπεδα της Ρωσίας στη Μεγάλη Βρετανία με το κύπελλο.  

Πολλοί φίλοι της ομάδας της Αγγλίας στεναχωρέθηκαν, όπως άλλωστε συνέβη και με τους οπαδούς του προπονητή της χώρας ο οποίος έφυγε μεν από το τουρνουά αλλά ως ο πιο καλοντυμένος λόγω του γιλέκου που φορούσε.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που χαίρονται με τους αποκλεισμούς των ομάδων τους τόσο σε Αγγλία όσο και σε Βέλγιο.

Σε αυτούς που χάρηκαν είναι οι στοιχηματικές εταιρίες της χώρας. Αυτές θα πρέπει να τρίβουν τα… χέρια τους από ικανοποίηση και προπαντός από ανακούφιση. Για τις μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες, η ήττα των «τριών λιονταριών» από την Κροατία στον χθεσινό (11/7) ημιτελικό, απέτρεψε την πιθανή αποπληρωμή πολλών εκατομμυρίων λιρών προς τους παίκτες.

Πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, εταιρείες όπως η Paddy Power Betfair Plc και η William Hill Plc προσέφεραν αποδόσεις 16-1 στην Αγγλία για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στις 15 Ιουλίου. Λίγο τα… πατριωτικά στοιχήματα, λίγο η πορεία της ομάδας στη διοργάνωση, έκαναν τους φίλους της Αγγλίας να στοιχηματίσουν δεκάδες εκατομμύρια λίρες, όπως αποκάλυψε ο Σάιμον Κλερ, εκπρόσωπος μιας εκ των μεγαλυτέρων στοιχηματικών εταιρειών (Coral).

Η… ανακούφιση του αποκλεισμού, είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές των μετοχών στις μεγάλες στοιχηματικές εταιρίες να πάρουν την ανιούσα, με την Paddy Power Betfair να κερδίζει σήμερα 3,4% στο χρηματιστήριο.

Από την άλλη και στο Βέλγιο κάποιοι πρέπει να χάρηκαν. Αυτοί δεν είναι άλλοι από την αλυσίδα ηλεκτρονικών που είχε πει πως όποιος είχε αγοράσει τηλεόραση  ,Θα κερδίσει μια τηλεόραση. με την προϋπόθεση πως η ομάδα θα πετύχαινε 15 γκολ. Η εθνική Βελγίου έμεινε στα 14 γκολ, δεν πέρασε στον τελικό και στέρησε και τις δωρεάν τηλεοράσεις από τους καταναλωτές.