Κάνουν ταμείο Τσίπρας-Καμμένος, μετά το πολυνομοσχέδιο!

Κάνουν ταμείο Τσίπρας-Καμμένος, μετά το πολυνομοσχέδιο!

Κέρδη και ζημίες μετά το πολυνομοσχέδιο, καταμετρούν σήμερα οι δύο κυβερνητικοί εταίροι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, που θα  συναντηθούν πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για τη Λευκωσία.

Παράλληλα εκτιμάται -πηγή του Μ.Μαξίμου το αναφέρει ως “ενδεχόμενο”- ότι οι δύο άντρες θα έχουν τουλάχιστον μια προκαταρκτική συζήτηση για το θέμα του ανασχηματισμού που σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά και τις τελευταίες δυσάρεστες για την κυβέρνηση εξελίξεις με πρωταγωνιστή τον παραιτηθέντα Κώστα Ζουράρι.

Βέβαιον είναι, πως η επιλογή και μόνον ενός προσώπου για την αντικατάσταση του Κώστα Ζουράρι στη θέση του υφυπουργού Παιδείας, δεν θα απαιτούσε συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου και μάλιστα, μέσα σε ένα πιεσμένο πρωθυπουργικό πρόγραμμα. Πόσο μάλλον, όταν οι δυο εταίροι, επιθυμούν να κλείσει γρήγορα αυτό το κεφάλαιο που προσμετράται στις “ζημίες” των τελευταίων ημερών.

Μένει να δούμε αν ο νέος υφυπουργός Παιδείας θα ανακοινωθεί σήμερα, μαζί με την αποδοχή της παραίτησης Ζουράρι, ή αν θα παραμείνει σε εκκρεμότητα για να ανακοινωθεί στο πλαίσιο των -επιταχυνόμενων- ευρύτερων αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.

Στις “ζημίες” του πολυνομοσχεδίου, πέρα από τον όποιο κοινωνικό αντίκτυπο, καταγράφεται το…. τέλος της ανοχής του ΚΚΕ έναντι της “αριστερής κυβέρνησης”, γεγονός που φάνηκε και στη Βουλή, ότι προβληματίζει τον Αλέξη Τσίπρα. Κι αυτό, διότι μετά από ένα μεγάλο διάστημα αναμονής με ακτιβιστικές δράσεις μικρής κλίμακας -και ενώ ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν… τυπική παρουσία- το ΠΑΜΕ έδειξε χθες σαφώς την πρόθεσή του να περάσει στη φάση των μεγάλων διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης, θεωρώντας casus beli το συνδικαλιστικό νόμο.

Στα επικοινωνιακά κέρδη, ασφαλώς συγκαταλέγονται η άνευ κόπου συμμόρφωση των βουλευτών της συγκυβέρνησης στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά και το κλίμα προσχωρήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργείται με διαρροές για “επικείμενες νέες προσχωρήσεις βουλευτών”, μετά τη χθεσινή προσχώρηση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου.

Άλλωστε, δεν είναι πολλές οι κυβερνήσεις που μπορούν να ισχυρίζονται πως μετά από ένα τέτοιο πολυνομοσχέδιο, αντί να βγουν “λαβωμένες” από διαφοροποιήσεις βουλευτών, βγήκαν ενισχυμένες με αύξηση των εδρών τους στο Κοινοβούλιο…