Κάθετος ο Θεόδωρος Καράογλου: Όχι σε συμφωνία με τον όρο “Μακεδονία” για τα Σκόπια!

Κάθετος ο Θεόδωρος Καράογλου: Όχι σε συμφωνία με τον όρο “Μακεδονία” για τα Σκόπια!

Την κατηγορηματική αντίθεσή του σε οποιαδήποτε συμφωνία εμπεριέχει τον όρο “Μακεδονία” για την ονομασία των Σκοπίων, εξέφρασε ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Θεόδωρος Καράογλου με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καράογλου ανήρτησε δυο φωτογραφίες από συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) στη Γενεύη, όπου εμφανίζεται Σκοπιανός βουλευτής να έχει διπλώσει το καρτελάκι του, ώστε να μη φαίνονται οι λέξεις “Former Yugoslav”, αλλά μόνο το “Rep. of Macedonia” και σημειώνει: “Πώς αυτοί οι άνθρωποι που δεν σέβονται τίποτα, αύριο θα σεβαστούν την όποια συμφωνία; Για αυτό απαραίτητα δεν πρέπει να υπάρχει η λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή παράγωγα της στην όποια συμφωνία!”

Δείτε την ανάρτηση:

Για να καταλάβετε τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά των Σκοπιανών, παρατηρήστε τις δυο φωτογραφίες. Στην πρώτη η IPU στη…

Gepostet von Θεόδωρος Καράογλου am Mittwoch, 28. März 2018

Η τοποθέτηση αυτή του Θεόδωρου Καράογλου, έρχεται να επιβεβαιώσει την “απόσταση” που υπάρχει μεταξύ αρκετών βουλευτών της ΝΔ και της ηγετικού “περιβάλλοντος” που επιθυμεί να διατηρεί μια πιο “διπλωματική” στάση προς το διεθνές περιβάλλον, με χαρακτηριστική την πρόσφατη τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, πως ενώ ούτε η ίδια θέλει τον όρο Μακεδονία, θεωρεί πως “πρέπει να πάμε στη διαπραγμάτευση με ρεαλιστική θέση”.