Ιταλία: Ύστατες προσπάθειες για την αποφυγή νέων εκλογών

Ιταλία: Ύστατες προσπάθειες για την αποφυγή νέων εκλογών

Συνεχίζονται  έως τελευταία στιγμή οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων με την Λέγκα με στόχο τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο προσπαθούν να εντοπίσουν ένα τρίτο όνομα κοινής αποδοχής για την πρωθυπουργία.

Ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica αναφέρει ότι το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξετάζει το ενδεχόμενο της αποχής (έστω και με ενστάσεις) κατά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε ενδεχόμενη συγκρότηση κυβέρνηση των δύο κομμάτων.

Σημειώνεται ότι μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο να πρέπει να διαπιστωθεί αν θα μπορέσει όντως να υπάρξει απεμπλοκή και να συσταθεί μια κυβέρνηση από τις δυο αυτές πολιτικές δυνάμεις.

Αν και η συγκεκριμένη προσπάθεια ναυαγήσει, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα θα επιλέξει τεχνοκράτη πρωθυπουργό και είναι πολύ πιθανό η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Αυτές θα γίνουν πιθανότατα το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ.