Ιταλία: Τραυματιοφορέας σκότωνε ασθενείς για να τα “παίρνει” από γραφεία κηδειών

Ιταλία: Τραυματιοφορέας σκότωνε ασθενείς για να τα “παίρνει” από γραφεία κηδειών

Σοκ έχει προκαλέσει στη γείτονα χώρα η είδηση πως τραυματιοφορέας δολοφονούσε ασθενείς, προκειμένου να παίρνει “μίζα” από γραφεία τελετών.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 42χρονος τραυματιοφορέας συνελήφθη στην Κατάνη της Σικελίας με την κατηγορία πως δολοφόνησε τουλάχιστον τρεις ασθενείς, εισάγοντας αέρα στις φλέβες τους με ένεση.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το ποσό που εξασφάλιζε από κάθε κηδεία από τα γραφεία τελετών ανερχόταν στα 300 ευρώ, ενώ μέρος των κερδών του κατέληγε και σε μαφιόζικες οικογένειες της περιοχής, που λειτουργούσαν ως διαμεσολαβητές.

Η εισαγγελία της Κατάνης ερευνά πενήντα ακόμα περιπτώσεις ύποπτων θανάτων ασθενών, που έπασχαν από σοβαρές ασθένειες, ενώ ο Τύπος κάνει λόγο για ισχυρές ενδείξεις ενοχής για τις δέκα από αυτές.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από τις αποκαλύψεις ενός υπαλλήλου νοσοκομείου της περιοχής Μπιανκαβίλλα (κοντά στην πόλη της Κατάνης) σε τηλεοπτική εκπομπή, τον περασμένο Μάιο, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa η όλη επιχείρηση φαίνεται να ξεκίνησε από το 2012.