Ισπανία:  9 νεκροί και 6 αγνοούμενοι στη Μαγιόρκα από σφοδρότατη καταιγίδα

Ισπανία:  9 νεκροί και 6 αγνοούμενοι στη Μαγιόρκα από σφοδρότατη καταιγίδα

Το Σαντ Γιορέντς ντες Καρντασάρ, στην ανατολική πλευρά της Μαγιόρκα, επλήγη χτες από σφοδρότατες βροχοπτώσεις  που προκάλεσαν πλημμύρες και στάθηκαν αιτία να σκοτωθούν εννιά άτομα, να αγνοούνται άλλα έξι, να τραυματιστούν τρία. Περί των 200 ανθρώπων χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Το Σαντ Γιορέντς ντες Καρντασάρ των 8.000 κατοίκων και το οποίο βρίσκεται στα 60 χιλιόμετρα από την Πάλμα,  ζει μερικές από τις πιο τραγικές στιγμές του καθώς χτες επλήγη από ένα φαινόμενο που μέσα σε λιγότερο από δυο ώρες έριξε περί των 220 λίτρων νερού ανά κυβικό μέτρο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι διασώστες συνεπικουρούμενοι από τον στρατό έδιναν μάχη για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους ανθρώπους Σε εικόνες που ανάρτησαν κάτοικοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται αυτοκίνητα να παρασέρνονται από χείμαρρους λασπόνερων μέσα σε στενούς δρόμους.

Η περιφερειακή κυβέρνηση συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη. Από την πλευρά του ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας χρησιμοποίησε το τουίτερ για να συνομιλήσει άμεσα με τους πληγέντες. Ο Πέδρο Σάντσεθ είπε πως εκφράζει την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στις οικογένειες και στους φίλους των θυμάτων και όλων όσων επηρεάστηκαν από τις τραγικές πλημμύρες. Ακόμη ανέφερε πως επίκειται επίσκεψή του στην πληγείσα περιοχή.