Ισπανία: «Άφεση» έλαβε ο Ιγκλέσιας από τα μέλη των Podemos για την βίλα που αγόρασε

Ισπανία: «Άφεση» έλαβε ο Ιγκλέσιας από τα μέλη των Podemos για την βίλα που αγόρασε

Οι δύο επικεφαλής του κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο κέρδισαν την εσωκομματική ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης εξασφαλίζοντας το 68% των ψήφων. Η ψηφοφορία οργανώθηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην Ισπανία όταν αποκαλύφθηκε ότι το ηγετικό ζεύγος των Podemos που είναι ζευγάρι και στη ζωή αγόρασαν πολυτελή βίλα αξίας 600.000 ευρώ σε προάστιο έξω από τη Μαδρίτη έξω από την Μαδρίτη.

Αυτό που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη είναι το γεγονός ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο έλαβαν όλο το ποσό για την αγορά της βίλας από δάνειο το οποίο συμφώνησαν να αποπληρώσουν σε περίοδο 30 ετών, με μηνιαία δόση περίπου στα 1.800 ευρώ που για τους περισσότερους Ισπανούς είναι ένα ποσό εξωπραγματικό.

Οι Podemos αποφάσισαν την εσωκομματική ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα όταν το ζεύγος Ιγκλέσιας-Μοντέρο κατηγορήθηκε για υποκρισία και προδοσία των αριστερών τους αρχών. Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο υποστήριξαν την αγορά λέγοντας ότι χρειάζονται την βίλα για να μεγαλώσουν τα παιδιά που περιμένουν και ότι δεν επρόκειτο για κερδοσκοπική κίνηση.

Τα μέλη των Podemos εκλήθησαν να απαντήσουν ναι ή όχι στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις του ηγέτη και του εκπροσώπου του κόμματος;».