Ικανοποίηση Μακρόν για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία

Ικανοποίηση Μακρόν για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία

Η Γαλλία εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Γερμανία είναι και πάλι ένας «σταθερός εταίρος» μετά τη συμφωνία για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, η οποία επιτεύχθηκε ανάμεσα στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τους σοσιαλδημοκράτες, και εκτιμά πως θα επιτρέψει να «τεθούν σε εφαρμογή τα εργοτάξια» που προτείνονται από τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

«Είναι αληθινά μια πολύ καλή είδηση το γεγονός ότι βλέπουμε τους γερμανούς φίλους μας να βρίσκουν τον δρόμο προς μια κυβερνητική συμφωνία, επειδή χρειαζόμαστε σταθερούς εταίρους που να μπορούν να αναλάβουν και πάλι την πρωτοβουλία», δήλωσε ο υφυπουργός για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν στο τηλεοπτικό κανάλι του κοινοβουλίου LCP και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο του Εμμανουέλ Μακρόν για την ανάκαμψη της Ευρώπης –προτείνει κυρίως έναν προϋπολογισμό και έναν υπουργό Οικονομικών για την ευρωζώνη– «είχε ευνοϊκή απήχηση στις συζητήσεις ανάμεσα στο SPD, την CDU και την CSU» (τους γερμανούς σοσιαλδημοκράτες και συντηρητικούς), πρόσθεσε.

«Εξάλλου ο Μάρτιν Σουλτς, ο πρόεδρος του SPD (σοσιαλδημοκράτες), είναι αυτός που πρόκειται να γίνει υπουργός Εξωτερικών, αν πιστέψω τις πληροφορίες. Είναι ένα πρόσωπο που έχει μέσα του το ευρωπαϊκό DNA», δήλωσε ο Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.