Ιερώνυμος για θρησκευτικά: «Δεν έχει κανείς δικαίωμα να κόψει τις ρίζες μας»

Ιερώνυμος για θρησκευτικά: «Δεν έχει κανείς δικαίωμα να κόψει τις ρίζες μας»

Στην ανάγκη να διατηρήσουμε τις ρίζες μας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την διάρκεια της εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου που διοργάνωσε το 100ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά» και τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Γεωργία Πολυζώη, δάσκαλοι και γονείς και τον ευχαρίστησαν θερμά για την παρουσία του.

Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τους μαθητές αναφέρθηκε στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου τονίζοντας πως πρόκειται για διπλή εορτή, από τη μία ο αγώνας για την ελευθερία και από την άλλη ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και τους ευχήθηκε, υγεία, δύναμη και προκοπή. Απευθυνόμενος προς τους γονείς, αλλά και τις γιαγιάδες των παιδιών ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις δυσκολίες της εποχής και την ανάγκη των παιδιών να στηριχτούν κάπου. «Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε οι Κυβερνήσεις, ούτε κανένας άλλος, ντόπιος ή ξένος να κόψει τις ρίζες μας» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «ένα δέντρο που του κόβουμε τις ρίζες ή το κλαδεύει όπως θέλει ο καθένας, δεν φέρνει καρπούς, ξεραίνεται και έτσι δεν έχουμε συνέχεια. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί όλους.

Καλούμαστε να ανησυχούμε για το τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Η πίστη, βέβαια, θεριεύει τον άνθρωπο, τον δυναμώνει». Παρομοιάζοντας τον ενθουσιασμό των παιδιών με τα γάργαρα νερά των βουνών που τρέχουν ορμητικά, επεσήμανε ότι «έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε αυλάκια, ώστε τον ενθουσιασμό των παιδιών να τον κατευθύνουμε εκεί που υπάρχει πνευματικός πλούτος». Κάλεσε, επίσης, τις γιαγιάδες και τους παππούδες να στηρίζουν τα παιδιά τους και να μαθαίνουν στα εγγόνια τους να πηγαίνουν στην Εκκλησία και να κάνουν τον σταυρό τους, χαρακτηρίζοντάς τους ιεραπόστολους αυτού του Έθνους.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο δύο βιβλία για την βιβλιοθήκη του Σχολείου και κατόπιν άρχισε η εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια και θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές του Σχολείου.

vimaorthodoxias