Θ. Καράογλου για Ε. Αχτσιόγλου: Αντί να απολογηθεί επιτίθεται στους δημοσιογράφους

Θ. Καράογλου για Ε. Αχτσιόγλου: Αντί να απολογηθεί επιτίθεται στους δημοσιογράφους

Σκληρή κριτική στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ασκεί ο αρμόδιος αναπληρωτής τομεάρχης ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου επισημαίνοντας ότι «αντί η κυρία Αχτσιόγλου να απολογηθεί για την προνομιακή μεταχείριση της συζύγου του αδελφού του Πρωθυπουργού, επιτίθεται στου δημοσιογράφους που ανέδειξαν το θέμα».

Διαβάστε τη δήλωση του κ. Καράογλου:
«Όσο απαράδεκτη και προκλητική ήταν η ενέργεια της Υπουργού Εργασίας, κυρίας Έφης Αχτσιόγλου, να διορίσει με προνομιακό τρόπο τη σύζυγο του αδελφού του Πρωθυπουργού, η οποία είναι δημόσια υπάλληλος, σε θέση παράλληλης άσκησης καθηκόντων και στο γραφείο του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης ως μετακλητή, άλλο τόσο απαράδεκτη ήταν και η απάντηση που απέστειλε στην εφημερίδα που έκανε τη σχετική αποκάλυψη.  Σε αυτήν, εσκεμμένα αποσιωπά  ότι ως μετακλητή – και όχι ως αποσπασμένη – η συγγενής του Πρωθυπουργού εισπράττει επιμίσθιο, δηλαδή αύξηση μισθού σχεδόν 30%.

Αντί να απολογηθεί και να αλλάξει σήμερα κιόλας την απόφαση της, η ηγεσία του Υπουργείου επιτίθεται στους δημοσιογράφους που έφεραν στο φως της δημοσιότητας άλλο ένα γεγονός που αναδεικνύει το πλεόνασμα πολιτικής ανηθικότητας που χαρακτηρίζει την παρούσα Κυβέρνηση.

Από ό,τι φαίνεται, όταν ο κ. Τσίπρας  έλεγε επί λέξει ότι  “αποσυμφορεί τη δημόσια διοίκηση από τις στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων των Υπουργών”  εννοούσε προφανώς αυτούς οι οποίοι δεν είναι συγγενείς και φίλοι του ιδίου και των υπολοίπων μελών της Κυβέρνησής του».