Θ. Θεοχαρόπουλος: Να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ανάγκης μετά τις εκλογές

Θ. Θεοχαρόπουλος: Να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ανάγκης μετά τις εκλογές

Την πρόταση να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ανάγκης μετά από τις εκλογές για να αντιμετωπίσει τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα τόσο στην οικονομία όσο και στα εθνικά θέματα, διατύπωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που συνεδριάζει στα γραφεία του κόμματος στην Αγ. Κωνσταντίνου. Πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα για το νέο φορέα και όχι οι μονομερείς συνεργασίες με ένα από τα δύο κόμματα του υφιστάμενου μικρού και κακέκτυπου δικομματισμού», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διευκρίνισε, επίσης, ότι την απόφαση θα πρέπει να λάβουν μετεκλογικά τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Σχετικά με το επικείμενο συνέδριο του νέου προοδευτικού φορέα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι αν είχε διεξαχθεί πριν από την εκλογή επικεφαλής, όπως είχε προτείνει τότε, πολλά από όσα συμβαίνουν σήμερα και δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών θα είχαν αποφευχθεί. Με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στο μεταβατικό στάδιο η Κεντρική Επιτροπή να αποτελείται από 251 μέλη που θα εκλεγούν με καθολική ψηφοφορία από τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο με καθορισμένες κοινά αποδεκτές αναλογίες μεταξύ των κομμάτων και των κινήσεων. Η πρόταση αυτή εκλογής της νέας Κεντρικής Επιτροπής λαμβάνει υπόψη τόσο τον κάθε σύνεδρο ξεχωριστά όσο και τα κόμματα και τις κινήσεις που συνυπάρχουν στον φορέα.

Εξάλλου, κατέστησε σαφές ότι «υπάρχει αγωνία για την επιτυχία του εγχειρήματος. Από εμάς εξαρτάται να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Και θα σταθούμε, αρκεί να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις, με τις αναγκαίες τομές και ρήξεις. Τα πράγματα δεν γυρίζουν πίσω, προχωρούν επιταχυνόμενα προς μία ισχυρή προοδευτική παράταξη, ένα ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έστρεψε τα βέλη του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, τονίζοντας ότι «τα δύο αυτά κόμματα επιχειρούν να στήσουν μία καρικατούρα δικομματισμού, κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών της χώρας. Τεχνητή πόλωση, διχασμός, άγονες συγκρούσεις προσωπικού και όχι πολιτικού επιπέδου, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μας οδηγούν σε έναν νέο εθνικό διχασμό με μοναδικό κριτήριο τα μικροκομματικά οφέλη. Για αυτό χρειάζεται εδώ και τώρα αλλαγή του κλίματος».