Θρίαμβος Crutchlow! Απαράδεκτος o Marquez εμβόλισε και τον Rossi

Θρίαμβος Crutchlow! Απαράδεκτος o Marquez εμβόλισε και τον Rossi

Την θριαμβευτική νίκη του Carl Crutchlow ήρθε να επισκιάσει η απαράδεκτη αγωνιστική συμπεριφορά του Marquez που λίγο έλειψε να προκαλέσει ατύχημα, καθώς εμβόλισε τον Rossi και άλλους τρεις αναβάτες.

Ο μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν λοιπόν ο βρετανός Carl  Crutchlow που έτρεξε συνετά, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες και φιγουράρει στη πρώτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών.  Γενικά η μάχη για την πρωτιά ήταν εκπληκτική και δυνατή, ανάμεσα στον Βρετανό αλλά και στους εξίσου εντυπωσιακούς Johann Zarco, Alex Rins και Jack Miller.

Όλα αυτά έγιναν στο gp της Αργεντινής όπου διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος MotoGP, με τον καιρό να τα κάνει «άνω-κάτω» προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην εκκίνηση.

Μάλιστα η εκκίνηση δόθηκε με αρκετά περίεργο τρόπο, αφού όλοι οι αναβάτες πλην του Jack Miller μπήκα στα pits να αλλάξουν μηχανές. Η απόφαση αυτή προκάλεσε αναστάτωση με τον μοναδικό αναβάτη που δεν ήθελε να αλλάξει να μένει στη σχάρα εκκίνησης. Έτσι οι κριτές τηρώντας τον κανονισμό και έδωσαν εκκίνηση με τον Miller στη πρώτη θέση της εκκίνησης και όλους τους άλλους αναβάτες εκτός της σχάρας εκκίνησης.

Από εκεί άρχισαν τα προβλήματα με τον Marquez όταν ξαφνικά έσβησε η μηχανή του. Παραβιάζοντας τον κανονισμό ο Ισπανός την έβαλε μπροστά και στήθηκε ξανά στη θέση του με τους κριτές να «κάνουν τα στραβά μάτια» .

Οι κριτές που όμως δεν έκαναν ξανά τα «στραβά μάτια» στον οδηγό της Honda.

Ο Marquez μετά την εκκίνηση έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα καλύπτοντας συνεχώς όλο και περισσότερες θέσεις. Πρώτος οδηγός που την «πλήρωσε» ήταν ο Espargaro. Ο Marquez μπήκε από την εσωτερική χωρίς να έχει χώρο με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πτώση την τελευταία στιγμή.

Ωστόσο λίγο αργότερα ο δεύτερος εμβολισμός του Marquez ήταν γεγονός με τους κριτές να του επιβάλλουν ποινή περάσματος από τα pits και τον Ισπανό να χάνει αρκετές θέσεις.

Αυτό προφανώς εξόργισε τον Marquez που προσπαθούσε μανιωδώς να πάρει τη νίκη, οδηγώντας παρακινδυνευμένα και επικίνδυνα. Τρίτο θύμα του ο Valentino Rossi. Ο εμβολισμός του Marquez στον Rossi είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του Ιταλού.

Ο Rossi με την βοήθεια των κριτών επανήλθε στον αγώνα, ωστόσο δεν κατάφερε να ανακτήσει τη θέση του στη μέση στη βαθμολογίας και τερμάτισε τελικά στη 19η θέση.

Την αντιαθλητική συμπεριφορά του Marquez ήρθαν να τιμωρήσουν με χρονική ποινή 30΄΄ οι κριτές με τον Ισπανό να τερματίζει τελικά στην 18η θέση εκτός βαθμών.

Στο τέλος του αγώνα μάλιστα λίγο έλειψε να προκληθεί επεισόδιο στο γκαράζ της Yamaha καθώς ο Marquez προφανώς με εντολή του HRC, έφθασε για να ζητήσει συγνώμη από τον Rossi. Αυτό εξόργισε τον βοηθό του Ιταλού, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των υπευθύνων της ομάδας και του Rossi, που απέπεμψε τον Marequez και το συμβάν έληξε χωρίς περισσότερη ένταση.

Επόμενος αγώνας 22 Απριλίου, ΗΠΑ