Θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό στίβου: Κάναμε το 1-2 στο επί κοντώ με Στεφανίδη – Κυριακοπούλου

Θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό στίβου: Κάναμε το 1-2 στο επί κοντώ με Στεφανίδη – Κυριακοπούλου

Το 1-2 και ο τέλειος Ελληνικός θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο επι κοντώ με την Κατερίνα Στεφανίδη να κατακτά το χρυσό και την Νικόλ Κυριακοπούλου τη δεύτερη θέση κατά την τρίτη ημέρα των αγώνων στο Βερολίνο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε την πρώτη θέση περνώντας με την τρίτη προσπάθεια τα 4.85μ, ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου πήρε τη δεύτερη με άλμα στα 4.80μ σε έναν ιστορικό τελικό για την Ελλάδα με την Ελένη Πόλακ να μένει εκτός με τρία άκυρα άλματα στα 4.30.

 

 

Τρεις ελληνικές συμμετοχές σε τελικό αγωνίσματος σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο φαινόμενο, αλλά Στεφανίδη, Κυριακόπουλου και Πόλακ είναι μεταξύ των 12 αθλητριών που θα διεκδικήσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου μια θέση στο βάθρο.

 

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Ρωσίδα Ανζέλικα Σιντόροβα είναι τα μεγάλα φαβορί με την τελευταία να έχει την καλύτερη φετινή επίδοση με 4.95, ωστόσο η Κατερίνα, που έχει το ρεκόρ αγώνων με το 4.81 που της είχε χαρίσει το χρυσό το 2016 στο Άμστερνταμ και θέλει να γίνει η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια η οποία θα μπορέσει να υπερασπιστεί το Ευρωπαϊκό της στέμμα.

Η Νικόλ Κυριακόπουλου, η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (χάλκινο το 2012) θέλει να επιστρέψει στο βάθρο και έχει δείξει φέτος ότι είναι ικανή να το κάνει, ενώ η μικρή της παρέας η Ελένη Πόλακ, ήδη έχει κάνει την υπέρβαση με την πρόκριση της στον τελικό και θα αγωνιστεί χωρίς άγχος.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4.75μ.