Θρήνος στη Πολεμική Αεροπορία! Ο Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ο χειριστής του Mirage που έπεσε!

Θρήνος στη Πολεμική Αεροπορία! Ο Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ο χειριστής του Mirage που έπεσε!

Συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος, το κιτ επιβίωσης, βρέθηκαν από τα σωστικά συνεργεία στη θαλάσσια περιοχή που κατέπεσε ο Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορία. Στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο χειριστής του μαχητικού, Γιώργος Μπαλταδώρος είναι νεκρός.

Τη θλιβερή είδηση για τον θάνατο του πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5 ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης με ανάρτησή του στο Τwitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Από την Π.Α. έγινε γνωστό αργότερα ότι πρόκειται για τον Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ το αεροσκάφος συμμετείχε σε αποστολή αναχαίτισης μαζί με ακόμη ένα Mirage 2000-5. Τα δύο μαχητικά βρίσκονταν σε φάση επιστροφής στη βάση τους όταν συνέβη τα κακό.

Τα δύο Mirage βρίσκονταν σε φάση τελικής προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Σκύρου με το μοιραία αεροσκάφος να πέφτει ξαφνικά. Η κατεύθυνσή τους ήταν από βόρεια-βορειοανατολικά. Η πτήση εκείνη τη στιγμή ήταν σε ύψος 3.000 ποδών. Τα δύο αεροσκάφη πραγματοποίησαν μία στροφή για την τελική προσέγγιση του αεροδρομίου από ανατολικά. Τη στιγμή της στροφής ο δεύτερος πιλότος έχασε από το οπτικό του πεδίο ξαφνικά τον πρώτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Mirage 2000-5 κατέπεσε λόγω των καιρικών συνθηκών αφού στη περιοχή επικρατούσε χαμηλή νέφωση με τον πιλότο του Mirage πιθανόν να υπέστη παραισθητικό φαινόμενο (vertigo) λόγω της χαμηλής πτήσης πάνω από θάλασσα και σε χαμηλή νέφωση.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη απώλεια τέτοιου τύπου αεροσκάφους που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία από το σύνολο των 25 μαχητικών Mirage 2000-5 που είχε προμηθευτεί η χώρα. Αυτά τα μαχητικά είναι αναβαθμισμένα.