Θετικά τα μηνύματα από τον διάλογο των Κορεατών

Θετικά τα μηνύματα από τον διάλογο των Κορεατών

Θετικά φαίνεται ότι βλέπουν το διάλογο μεταξύ των χωρών τους, οι πολίτες της Κορεατικής Χερσονήσου.

Θεωρούν μάλιστα ότι οι Χειμερινοί Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ είναι μια καλή ευκαιρία για επαναπροσέγγιση.

«Νομίζω ότι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί, που θα πραγματοποιηθούν στην Πιονγκτσάνγκ είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο μια καλή εικόνα του έθνους μας. Ελπίζω ότι οι αθλητές από το Βορρά και το Νότο θα τα πάνε καλά και θα είναι επιτυχείς», λέει ένας πολίτης στην Πιονγιάνγκ.

Την περασμένη εβδομάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα αποδέχθηκαν την περασμένη εβδομάδα να καταθέτουν σχέδια των κοινών στρατιωτικών ασκήσεών τους μέχρι τους Αγώνες, με στόχο να αποκλιμακωθεί η ένταση

«Χαιρετίζω τις επίσημες διπλωματικές συνομιλίες μεταξύ της Νότιας και της Βόρειας Κορέας. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί ευκαιρία για την Κορέα να βγει από το κλίμα της έντασης. Ελπίζω ότι οι συνομιλίες θα φέρουν ειρήνη και συμβιβασμό ανάμεσα στις δύο πλευρές», λέει ένας άλλος πολίτης από τη Σεούλ.

«Πίσω από αυτές τις συνομιλίες βρίσκεται η πυρηνική κρίση και πολλοί εδώ στη Σεούλ και στην Ουάσινγκτον πιστεύουν ότι τα πραγματικά κίνητρα του Κιμ Γιονγκ Ουν για αυτές τις συνομιλίες είναι να επέμβει στις σχέσεις Νότιας Κορέας και Ηνωμένων Πολιτειών, να σπάσει δηλαδή τη συμμαχία», μεταδίδει ο ανταποκριτής του NBC, Mπιλ Νίλι.

Θετικά είναι τα μηνύματα για την έναρξη του διαλόγοθ από Μόσχα και Πεκίνο, όπως φάνηκε μέσα από δηλώσεις εκπροσώπων τους.

Οι συνεχείς δοκιμές πυραύλων που πραγματοποιεί η Πιονγκγιανγκ είχαν ως αποτέλεσμα την χωρίς προηγούμενο κλιμάκωση της έντασης με την Ουάσινγκτον.

EURONEWS.COM