Θεσσαλονίκη: 272 επιχειρήσεις έβαλαν «λουκέτο» το α’ εξάμηνο του 2018

Θεσσαλονίκη: 272 επιχειρήσεις έβαλαν «λουκέτο» το α’ εξάμηνο του 2018

Μιάμιση βιοτεχνική επιχείρηση, κατά μέσο όρο, έβαζε καθημερινά «λουκέτο» στη Θεσσαλονίκη τους πρώτους έξι μήνες του 2018.

Επίσης, ασύμφορες, πάντα κατά το πρώτο εξάμηνο, κρίθηκαν 170 επιχειρήσεις, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ο αριθμός των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε διαγραφή, από το μητρώο του Βιοτεχνικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), ήταν 337 και οι ασύμφορες επιχειρήσεις 237.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι «αρνητικό παραμένει το ισοζύγιο μεταξύ εγγραφών – διαγραφών και το α΄ εξάμηνο του 2018, παρά τα ψήγματα αισιοδοξίας που προκύπτουν από την αύξηση των εγγραφών, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, και τη μείωση των διαγραφών».

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει, από το μητρώο του το ΒΕΘ, από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς μέχρι και τις 30 Ιουνίου, σε αναστολή εργασιών οδηγήθηκαν 272 επιχειρήσεις, ενώ έναρξη πραγματοποίησαν 230.

Επίσης, συγκριτικά με το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου του 2017 οι εγγραφές αυξήθηκαν κατά 21,6%, ενώ τα λουκέτα μειώθηκαν κατά 19,2%. Ακόμα, κατά το εξεταζόμενο διάστημα 159 ατομικές επιχειρήσεις εγγράφηκαν στο μητρώο του ΒΕΘ, ενώ την εν λόγω περίοδο 196 ατομικές επιχειρήσεις «κατέβασαν ρολά».

«Παρά τη μείωση των λουκέτων, έναντι του περσινού αντίστοιχου διαστήματος, η τάση για «διαφυγή” από το επιχειρείν συνεχίζεται», τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «παρά τα θετικά μηνύματα που προσπαθεί να εκπέμψει η κυβέρνηση, η ιδιωτική πρωτοβουλία εξακολουθεί να νιώθει ανασφαλής καθώς δεν γνωρίζει τι την περιμένει την επόμενη ημέρα».