Θεσσαλονίκη: Σύλληψη άνδρα που ξάφριζε εκδοτικά μηχανήματα του ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη άνδρα που ξάφριζε εκδοτικά μηχανήματα του ΟΑΣΘ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται  25χρονος, ο οποίος παραβίαζε εκδοτικά μηχανήματα εισιτηρίων σε αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ και αφαιρούσε τους κερματοδέκτες.

Ειδικότερα, ο 25χρονος, που συνελήφθη επ αυτοφόρω χθές το πρωί, εντοπίσθηκε από υπαλλήλους του ΟΑΣΘ να περιεργάζεται εκδοτικό μηχάνημα εισιτηρίων σε σταθμευμένο λεωφορείο στην περιοχή της Βούλγαρη και σε έλεγχο που διενήργησαν ειδοποιηθέντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν στην κατοχή του διαρρηκτικά εργαλεία και το χρηματικό ποσό των 575 ευρώ.

Παράλληλα, πλησίον του λεωφορείου  εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 25χρονου, το οποίο χρησιμοποιούσε ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής κατά την τέλεση των κλοπών.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι ο συλληφθείς από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, διέρρηξε 18 εκδοτικά μηχανήματα εισιτηρίων εντός σταθμευμένων σε τερματικούς σταθμούς αστικών λεωφορείων, από τα οποία αφαίρεσε τους κερματοδέκτες.

Συνολικά, ο δράστης αφαίρεσε ποσό που ανέρχεται σε 4.950 ευρώ περίπου, προκαλώντας παράλληλα φθορές στα εκδοτικά μηχανήματα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.