Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη πολυμελής συμμορία που ρήμαζε αμάξια, καταστήματα και δημοτικά κτίρια

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη πολυμελής συμμορία που ρήμαζε αμάξια, καταστήματα και δημοτικά κτίρια

Η εντατική, πολύμηνη και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Πολίχνης – Ευκαρπίας και Νεάπολης – Συκεών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση έξι (6) περιπτώσεων ληστειών και δέκα (10) περιπτώσεων διακεκριμένων κλοπών, καθώς και την ταυτοποίηση των δραστών που ενέχονται σ’ αυτές.

Πρόκειται για τέσσερις νεαρούς – μέλη συμμορίας και συγκεκριμένα δύο ομογενείς, ένας εκ των οποίων βρίσκεται ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης και δύο αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για Εγκληματική οργάνωση – σύσταση συμμορίας, Ληστεία κατά συναυτουργία και Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2017, είχαν συστήσει συμμορία, με σκοπό την τέλεση ληστειών και κλοπών, κι ενεργώντας κατά περίπτωση, με διαφορετική σύνθεση, διέπραξαν έξι (6) ληστείες σε βάρος διερχόμενων πολιτών και δέκα (10) διαρρήξεις οχημάτων, καταστημάτων και δημοτικών κτιρίων στις περιοχές κέντρου πόλης, Νεάπολης, Πολίχνης, Χορτιάτη, Πεύκων, Ασβεστοχωρίου και Νάουσας Ημαθίας.

Η λεία τους περιελάμβανε χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις (20.000) ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε μία εκ των ληστειών συμμετείχε και 19χρονος ημεδαπός για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία για Απλή συνέργεια σε ληστεία.

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά (7) ακόμη ατόμων για Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάποια από τα προαναφερόμενα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τα κατασχεμένα κλοπιμαία που αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν ήδη στους παθόντες.