Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η αυτοκτονία του ζευγαριού από τη Δανία στη Νεοχωρούδα

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η αυτοκτονία του ζευγαριού από τη Δανία στη Νεοχωρούδα

Συγκινεί και συγκλονίζει  η απίστευτη ιστορία της αυτοκτονίας ενός ζευγαριού από τη Δανία σε φιλικό τους σπίτι στη Νεοχωρούδα συγκλονίζει τη γύρω περιοχή και τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αποκάλυψε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ ο Βασίλης Παπαναστασούλης στο Έθνος, το αγαπημένο ζευγάρι των Δανών έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και αποφάσισαν να δώσουν μαζί τέλος στη ζωή τους παίρνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Βασίλη Παπαναστασούλη στην εφημερίδα “‘Έθνος”, χθες το πρωί, ο 45χρονος άνδρας και η 36χρονη σύζυγός του βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι των Ελλήνων κουμπάρων τους, όπου φιλοξενούνταν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, στην περιοχή της Νεοχωρούδας.

Από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας και οι δύο θάνατοι αποδόθηκαν στο απονενοημένο διάβημα στο οποίο προέβησαν οι δύο Δανοί, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες φαρμάκων. Περισσότερο φως στις συνθήκες και στα αίτια που οδήγησαν στη διπλή αυτοκτονία θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή που αναμένεται να διενεργηθεί σήμερα στις δύο σορούς, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας στο σπίτι όπου φιλοξενείτο το ζευγάρι δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, ενώ όπως είπαν στους αστυνομικούς οι Έλληνες κουμπάροι τους, τα θύματα είχαν εκφράσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν την επιθυμία να θέσουν τέλος στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αυτοψία, δίπλα στους δύο σορούς βρέθηκε μια σακούλα με φάρμακα που έπαιρνε το ζευγάρι στο πλαίσιο αγωγής που ακολουθούσε για την αντιμετώπιση της εκφυλιστικής νόσου. Ο 45χρονος και η 36χρονη σύζυγός του φέρονται να κατανάλωσαν μεγάλο αριθμό χαπιών που τους είχαν δοθεί με ιατρική συνταγή.

Αστυνομική πηγή ανέφερε στην εφημερίδα “Έθνος”, ότι η γυναίκα έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας από την ηλικία των 14 ετών και ότι ο άνδρας είχε την ίδια ασθένεια από τα 19 του χρόνια. Λόγω της συγκεκριμένης ασθένειας (που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα) και οι δύο αντιμετώπιζαν κινητικά προβλήματα που χρησιμοποιούσαν αναπηρικό καροτσάκι για τις μετακινήσεις τους, ενώ φέρονται να έπασχαν και από διαβήτη.

Οι συνθήκες διαβίωσης του ζευγαριού στην Ελλάδα περιγράφονται ως καλές, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών.

Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.