Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ προστίμων στο κέντρο τους δύο πρώτους μήνες του 2018!

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ προστίμων στο κέντρο τους δύο πρώτους μήνες του 2018!

Ενδεικτική της έντασης των ελέγχων και της αστυνόμευσης της στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι το νέο… ρεκόρ, στα πρόστιμα που μοίρασε η Δημοτική Αστυνομία το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, που είναι και το πρώτο δίμηνο εφαρμογής του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης THESi.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης, όπως οι: Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Βασ. Όλγας, Ι. Δραγούμη, Ε. Βενιζέλου, Λ. Νίκης, Ερμού, Π. Μελά, Π.Π. Γερμανού, Φιλίππου, Αγγελάκη και Εθν. Αμύνης, βεβαιώθηκαν συνολικά 25.931 τροχονομικές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., μεθερμηνευόμενον σε ισάριθμες κλήσεις παράνομης στάθμευσης, αφού η δημοτική αστυνομία  σπανίως (έως ποτέ) ασχολείται με άλλες τροχονομικές παραβάσεις.

Η σύγκριση με προηγούμενα δίμηνα αποδεικνύει την κατακόρυφη αύξηση της επίδοσης της δημοτικής αστυνομίας στον τομέα των προστίμων.

Ενδεικτικά:

  • Το δίμηνο Νοεμβρίου Δεκεμβρίου 2017 τα πρόστιμα ανήλθαν σε 14.793.
  • Το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2017 που περιελάμβανε και την περίοδο αιχμής της ΔΕΘ, ήταν 18.964 .

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αστυνόμευση του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης (έλεγχος θέσεων επισκεπτών και μονίμων κατοίκων). Για τις λεπτομέρειες λειτουργίας του συστήματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.thesi.gr.

Στα υπόλοιπα στοιχεία του απολογισμού, η Δημοτική Αστυνομία εξέτασε συνολικά 1800 ενστάσεις και διεκπεραίωσε 681 τηλεφωνικές και 81 ψηφιακές καταγγελίες. Επίσης, διενεργήθηκαν 209 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 67 παραβάσεις σε 59 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 15 διοικητικές κυρώσεις.

Ακόμη, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς κατά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν 62 μικτά κλιμάκια, με στόχο τον έλεγχο του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, τη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων, τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 277 επισκέψεις και 588 θεωρήσεις του γνησίου υπογραφής κατ’ οίκον για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.