Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα για μάσκες στη Λαχαναγορά, 12 λαϊκές αλλά και ελέγχους στη πόλη

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα για μάσκες στη Λαχαναγορά, 12 λαϊκές αλλά και ελέγχους στη πόλη

Βροχή πέφτουν τα πρόστιμα για την μη τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού από στην ΕΛ.ΑΣ, αλλά και τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Στόχος των ελέγχων αυτή τη φορά η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης αλλά και 12 Λαϊκές!

Συνολικά ελέγχθηκαν 400 άτομα και επιβλήθηκαν 38 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας.

Ειδικότερα, πέντε τριμελή κλιμάκια της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (Λαχαναγορά) κατά τους οποίους :

Ελέγχθησαν (127) άτομα και

Βεβαιώθηκαν (7) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας.

Επιπλέον, κλιμάκια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, αποτελούμενα από 39 αστυνομικούς, πραγματοποίησαν ελέγχους σε δώδεκα (12) λαϊκές αγορές κατά τους οποίους :

Ελέγχθησαν (283) άτομα και

Βεβαιώθηκαν (31) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

70.000 πρόστιμα επέβαλε η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης

Στην επιβολή προστίμων ύψους συνολικά 70.000 ευρώ προχώρησαν κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ελέγχων, που πραγματοποιούνται για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, η Δημοτική Αστυνομία διενήργησε συνολικά από την πρώτη φάση των περιοριστικών μέτρων συνολικά 33.264 ελέγχους. Ειδικότερα, 21.692 έλεγχοι αφορούσαν την τήρηση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας, 9.897 τη χρήση μάσκας και 1.675 την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Με μόλις 83 στελέχη στο δυναμικό της και επιφορτισμένη με σειρά άλλων αρμοδιοτήτων, η υπηρεσία έχει καταγράψει ρεκόρ ελέγχων ως προς την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Κατά την πρώτη φάση των περιοριστικών μέτρων, την περασμένη Άνοιξη, όπως και κατά τη δεύτερη, την οποία διανύουμε τώρα, η Δημοτική Αστυνομία διενήργησε συνολικά 33.264 ελέγχους. Ειδικότερα, 21.692 έλεγχοι αφορούσαν την τήρηση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας, 9.897 τη χρήση μάσκας και 1.675 την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 70.000 ευρώ από τα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, χωρίς να συνυπολογίζονται περαιτέρω έλεγχοι και βεβαιωθείσες παραβάσεις από τα μικτά κλιμάκια που συγκροτήθηκαν υπό την εποπτεία της ΔΙΜΕΑ μαζί με την Ελληνική Αστυνομία και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Δαγκλής.